DOLAR

32,5149

-0.09%
EURO

34,9559

0.32%
ALTIN(gr)

2.430,17

0,31%
BİST 100

%
Öğrencilere Destekler Ard Arda Geliyor Detayları Yetkililer Açıkladı
  • Finans 365
  • Finans
  • Öğrencilere Destekler Ard Arda Geliyor Detayları Yetkililer Açıkladı

Öğrencilere Destekler Ard Arda Geliyor Detayları Yetkililer Açıkladı

Pandemi dolayısıyla ders motivasyonları düşen öğrencilerin imdadına devlet yetişiyor. Destek ödemeleri için imzalar atıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Öğrencilere Destekler Ard Arda Geliyor Detayları Yetkililer Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre pandemi dolayısıyla yaşanan mali kriz öğrenciler arasındaki fırsat eşitsizliğini de tetiklemiş oldu. Yapılan açıklamada özellikle kırsal alanda oldukça zorluk yaşayan öğrencilerin derse katılım ve ders motivasyonlarında inanılmaz düşüler yaşanıyor. Yaşanan bu düşüler devlet için kırmızı alarm niteliği taşıyor. İlk etapta öğrencilere SED destekleri sunan devlet bu desteklerin üzerinden uzun zaman geçtiğini fark etti. Bu durum neticesinde devlet 2 farklı ödeme için kolları sıvadı. Yapılan açıklamaya göre öğrenciler için verilecek devlet desteklerine ek olarak gerek ders gerek psikolojik anlamda da destekler artarak devam edecek. Pandeminin 2. Dalgasıyla beraber her şeyi netliğe kavuşturan devlet nereye nasıl ve ne şekilde destek vereceğini de sisteme oturtmuş durumda.

Online Başvuru Yok

İlk olarak SED desteklerinin faz ödemelerine devam edilecek ve başvurular bu ödemeye eklenecek. Yeni verilerek ödemelerde daha önceden başvuru yapıp aynı durumu stabil şekilde devam ettiren öğrencilere ek olarak yeni başvuru yapan öğrencilere de devlet destek vermiş olacak. Bunun için haneye giren gelir 650 TL ve aşağısı olmak zorunda diğer türlü öğrencilere farklı destekler verilecek. Normalleşme sürecine girene kadar devlet elini öğrencilerden ayırmayacak. Bir diğer destek ise kız erkek öğrenci ayırt etmeden verilecek olan 150 TL tutarındaki destek olacak. Bu destek sayesinde öğrencilerin aylık ihtiyaçlarının büyük çoğunluğu görülmüş olacak ve her iki ödemede sene boyunca devam edecek. Başvuruları ise kaymakamlıklar ve belediye almış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP