DOLAR

32,3526

0.3%
EURO

35,1325

-0.02%
ALTIN(gr)

2.306,20

1,27%
BİST 100

%
Öğrencilere Dev Destek Paketinde Her Şey Tamamlandı Ödemeler Ne Zaman Başlıyor?
  • Finans 365
  • Finans
  • Öğrencilere Dev Destek Paketinde Her Şey Tamamlandı Ödemeler Ne Zaman Başlıyor?

Öğrencilere Dev Destek Paketinde Her Şey Tamamlandı Ödemeler Ne Zaman Başlıyor?

Maddi anlamda sıkıntı yaşayan ailelere verilen desteklere ek olarak başka destek paketleri de gündemde. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için de destek sağlanması için gereken işlemler tamamlandı. Eğitim alan çocukların kademelerine bakılarak devlet desteğinden faydalanmalarısağlanacak. 821 TL olarak belirlenen destekleyenfaydalanmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Öğrencilere Dev Destek Paketinde Her Şey Tamamlandı Ödemeler Ne Zaman Başlıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Artarak devam eden destek paketlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda maddi olarak sıkıntı yaşayan ailelerin eğitim gören çocuklarına ödemeler yapılacak. Anasınıfı, ilkokul, ortaöğretim olarak ayrılacak olan destekler de belirli şartlar da oluşturuldu. İhtiyaçlarını karşılayamadıkları çocukları Çocuk Esirgeme Kurumuna vermeyi düşünen aileler bu sayede bu düşünceleri rafa kaldıracak. İl Müdürlüklerine dilekçe verilmesi suretiyle başvurular gerçekleşecek. Yıl bitmeden başvuruların alınıp ödemelere başlanması bekleniyor. E Devlet üzerinde de başvuru yapma imkanı oluşturulacak.

Her Kademe İçin Ayrı Ödeme Çıkartılacak

E Devlet’ten başvuru yapacaklar için SED bilgileri kısmını aktive edilecek. Site üzerinde doğrudan bulamayan vatandaşlar site içi arama yaparak da SED’e ulaşabilir. Olumlu ya da olumsuz anlamda dönüş sağlayacak olan kurum olumlu dönüş sağlayanailelere ödemeleri gerçekleştirecek. Nakdi olarak yapılması planlanan ödemleriçin diğer detaylar zaman içinde paylaşılacak. Ana sınıfı öğrencileri için 456 TL, ilkokul öğrencileri için 684 TL ve Ortaöğretim öğrencileri için 730 TL ödeme söz konusu. Üniversite öğrenciler içinse 821 TL ödeme yapılacak. Ailenin maddi durumu burada çok belirleyici olacak. Özellikle toplam gelir asgari ücretin üçte biri oranında ise bu ailelerin kesin başvuru yapması istenmektedir. Ödemeler ATM aracılığıyla gerçekleşecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP