Öğrencilere Geri Ödemesiz Müjde! 4634 TL Sosyal Yardım Desteği Geliyor

Öğrencilere Geri Ödemesiz Müjde! 4634 TL Sosyal Yardım Desteği Geliyor

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yeni açıklamayla ihtiyaç sahibi öğrencilerin yüzünü güldürdü. İlk öğretim öğrencilerinden üniversitelilere kadar tüm öğrencilere geri ödeme şartı aranmaksızın yardım yapılacağını açıklayan Selçuk, nakdi yardım için çalışmalara başladı. Hangi öğrenciler bu desteği alabilecek, detayları sayfamızda…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Öğrencilere Geri Ödemesiz Müjde! 4634 TL Sosyal Yardım Desteği Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

63 Milyon Bütçeli Yardım Geliyor

Yaptığı son açıklamasıyla öğrencileri sevindiren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk, yeni projesi için 63 Milyon TL’lik bir bütçe ayrıldığını duyurdu. Yaptığı açıklaması esnasında çocuklara sevgisini dile getiren Selçuk, devletin öğrencilerine önem verdiğini ve bu proje için son derece cömert davranıldığını da belirtti. Sosyal devlet ilkesi kapsamında yapılan yardımlara verdiği destekler ve yürüttüğü diğer yardım projeleriyle öne çıkan bakan Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal yardım başlığı altında altmış üç milyon Türk lirasının harp ve vazife şehitleri çocuklarının eğitimi için kullanılacağına, şehitlerin geride bıraktıkları çocuklarına kişi başı 4634 TL yardım yapacağını söyledi. Yapılacak yardım için ayrılan bütçe, devlet hazinesinden karşılanacak.

Öğrencilere Büyük Nakit Desteği

Pandemi sonrasında kötüye giden ekonomik durumdan etkilenen aileler, artan okul masrafları derken öğrenciler için zorlukların baş gösterdiği bu dönemde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yürütülen öğrencilere nakdi yardım desteği, ailelere rahat bir nefes aldıracağa benziyor. Bu yardımdan faydalanmak içinse öğrencilerin taşıması gereken şartlar var. Tüm eğitim düzeylerindeki öğrencilerin başvurabileceği sosyal desteğin, harp ve vazife şehitlerinin çocuklarına dağıtılması hedefleniyor. Yardım ödeneği için başvuru yapma koşulu yok, yardımı alacak öğrenciler, YÖK ve MEB kayıtlarında yer alan bilgilere göre belirlenecek. Yüksek Öğretim Kurumları ve Milli Eğitim Bakanlığı veri tabanından alınacak bilgiler ışığında, yardım yapılacak öğrencilerin listesi kararlaştırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP