Öğrencilere Korona Yardımı! Bakan Öğrenci Destek Paketini Açıkladı

Öğrencilere Korona Yardımı! Bakan Öğrenci Destek Paketini Açıkladı

Öğrencilerde korona yardımlarından istifade edecek. Hükumet kesenin ağzını bu sefer öğrenciler için açtı. Paralar banka hesap numaralarına yatırılacak. Tüm öğrencilerin iban numaralarını bildirmeleri gerekiyor. Peki öğrenciler ne kadar maddi yardım alacak? Ödenecek olan maddi yardımın tutarı ne kadar? Maddi yardımlar banka hesaplarına ne zaman yatacak? Öğrenciye yapılacak olan maddi korona yardımı ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Öğrencilere Korona Yardımı! Bakan Öğrenci Destek Paketini Açıkladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrencilerde korona yardımlarından istifade edecek. Hükumet kesenin ağzını bu sefer öğrenciler için açtı. Paralar banka hesap numaralarına yatırılacak. Tüm öğrencilerin iban numaralarını bildirmeleri gerekiyor. Peki öğrenciler ne kadar maddi yardım alacak? Ödenecek olan maddi yardımın tutarı ne kadar? Maddi yardımlar banka hesaplarına ne zaman yatacak? Öğrenciye yapılacak olan maddi korona yardımı ile ilgili takvim ve detaylar

Çalışma Bakanı Selçuk Açıklama: 2.6 Milyon Öğrenciye Destek Paketi Geliyor!

Korona salgını devam ederken, öğrencilere destek vermek amacıyla hükümet harekete geçti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yönünden uygulanan açıklamalar ardından 2.6 milyon öğrenciye eğitim eşitliği amacıyla eğitim destek ödemelerinin yapılmasına karar verildi. 2.4 milyar liralık bir ödeme uygulanacağı belirtildi. Korona salgını ile mücadele ekonomik alanda da sürat kesmeden devam ediyor.

Hükümet bu süreçte vatandaşa her alanda destek vermek ve yaşanan ekonomik daralmayı ortadan kaldırmak amacıyla harekete geçti. Arka arkaya belirtiler yeni destek paketleri ise bu sefer öğrencileri yakından ilgilendiriyor.

Salgın nedeniyle eğitimlere okullarda ara verilmiş fakat evlerden çevrimiçi olarak devam ediliyor. Bu süreçte eğitim eşitsizliği bir kez daha gözler önüne serildi. Hükümet, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla harekete geçti. İhtiyaç sahibi olan öğrencilerin tespit edilip desteklenmesi amacıyla yeni bir çalışmanın yapılması amaçlanıyor.

2.6 Milyon Öğrenciye 2.4 Milyar Liralık Destek Verilecek

Bu süreçte gereksinim sahibi öğrencilerin belirlenmesi amacıyla harekete geçildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk öğrenciler amacıyla gerçekleştirilecek çalışma amacıyla harekete geçti. 2.6 milyon öğrenciye bu süreçte toplam 2.4 milyar liralık şartlı eğitim desteğinin verileceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönünden verdiği son talimatlar ışığında şartlı eğitim yardımının artırılarak 75 liraya çıkarıldığı öğrenildi. İhtiyaç sahibi olan öksüz ve yetim çocuklar amacıyla verdiği 100 liralık yardımın ise artırılmasına karar verildi.

Artış ardından 150 liraya çıkarılmasına karar verildi. İşsizlik ödeneği ise bankalara yatmaya başladı. İşsizlik ödeneği evvel bütün hak sahiplerine ikaz yapıldı. IBAN numaralarının nisan ayı sonuna kadar bildirilmesi gerekiyor. Bu süreçte mağduriyet yaşanmaması amacıyla ödemeler banka hesaplarına yapılacak.

Toplumun her kesimi için verilen destekler öğrenciler için de veriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP