Öğrencilere Müjde, Aylık 821 TL Öğrenci Yardımı Yapılacak

Öğrencilere Müjde, Aylık 821 TL Öğrenci Yardımı Yapılacak

Öğrenciler ülkemizde en çok maddi anlamda sıkıntı çekiyor. Sosyal yaşamları daha aktif olduğu için harçlıkları çoğu zaman yetişmiyor, buda haliyle yardımların artmasının önünü açıyor. Sadece sosyal hayat için değil, öğrenim hayatları içinde gerekli. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Öğrencilere Müjde, Aylık 821 TL Öğrenci Yardımı Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrenciler daha iyi şartlar altında okuyabilsin, okurken de tüm ihtiyaçlarını karşılayabilsin diye aylık 821 Tl yardım yapılacak. Devlet tarafından öğrencilere birçok destek veriliyor, bunlardan biride aylık 821 Tl ödeme olarak başlatıldı. Bu yardımlar sayesinde eğitim ve öğretim hayatlarını daha kolay bir şekilde geçirebilmeleri amaçlanıyor.

Normalde ilk akla gelen KYK bursu olsa da aslında öğrencilere başka yardımlarda yapılıyor. KYK bilindiği üzere geri ödemeli ve ödemesiz şekilde yapılıyor ve her ay 550 Tl veriliyor. Geri ödemesiz olarak alabilmek için bazı şartlar gerekiyor ve öğrenciler mezun olduktan 2 yıl sonra ödemeye başlayabiliyor.

Tüm Öğrencilere Yardım Eli Uzatılacak

Öğrencileri desteklemek demek ülkenin geleceğinin desteklemek demektir, çünkü her bir öğrenci ülkenin geleceğinde büyük rol oynar. Bu anlamda destekler arttırılmaya başlandı. Özellikle koronavirüs sonrasında sosyal yardımlaşma vakfı şartlı eğitim yardımlarından yararlanabilmek adına kadın öğrencilere her ay 75, erkeklere 50 ve yetim öğrencilere 150 Tl yardım sundu. Maddi durumu çok kötü olan ailelerin çocuklarına da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tam 821 Tl veriyor.

Sosyal ve ekonomik destek yardımı altında yapılan destekler hız kesmeden devam ediyor. Örneğin, okul öncesi eğitim kapsamında 450 Tl verilirken ilkokul düzeyi öğrencilere 684 Tl veriliyor. Kuruluş bakımlarından ayrılmak zorunda kalanlara ise 365 Tl ödeme yapılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP