Öğrencilere Verilecek Nakdi Destek Kesinleşti Herkes Bu Onayı Bekliyor

Öğrencilere Verilecek Nakdi Destek Kesinleşti Herkes Bu Onayı Bekliyor

ABONE OL
18 Ocak 2023 20:18
Öğrencilere Verilecek Nakdi Destek Kesinleşti Herkes Bu Onayı Bekliyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim hayatı devam eden öğrencilere burs ve kredinin yanında ek destekler de devam ediyor. Bu yıl bitmeden yapılacak destek ile öğrenciler mağdur olmayacak. Başvuruyu öğrenci bizzat kendisi yapacak. Başvurularda öğrencinin ailesi araştırılacak. Hem öğrencinin hem ailenin maddi durumu bu desteğin alınmasında önemli rol oynayacak. İşte detaylar..

Eğitimlerinin Aksamasına İzin Verilemeyecek

Başvurular il müdürlükleri üzerinden yapılması planlanıyor. Uygun görülen öğrencilere yapılacak bu yardım ile maddi sıkıntı yaşayan aileler biraz da olsa nefes alabilecek. Ayrıca bu destekler ile masrafları karşılanmayan çocukların Çocuk Esirgeme Kurumuna verilmesi eğiliminin de azaltılması planlanıyor. Başvurular E Devlet üzerinden online şekilde de yapılıp takip edilebilecek. E Devlet’e giriş yapıldıktan sona SED başvurusu için ilgili seçenek tıklanır. İstenen belgeler doğru ve eksiksiz şekilde doldurulur. Başvur seçeneğine tıklayarak başvuru tamamlanır. Bu işlemden sonra başvurunuz ilgili mercilere iletilir ve işlemler başlatılır.

Evrak olarak ise öğrenci kimlik kartı, ebeveyn kimlik kartı, öğrenci belgesi ve gelir belgesi istenmektedir. Bu belgelerin eksiksiz şekilde temin edilip ilgili kurumlara teslim edilmesi gerekir. Devlet desteğinin verilmesi için gerekli şartlar da oluşturuldu. Buna göre doğal afetlere maruz kalan çocuklar, yaş sınırından dolayı bakım evlerinden ayrılacak olan çocuklara, hastalık veya kaza ile kar karşıya kalan çocuklara, yaşanan olumsuz durum sonucu ölüm tehlikesi yaşayan çocuklara, ekonomik zorluklardan dolayı eğitime devam edemeyecek olan çocuklara ve sosyal hizmetler tarafından zorunlu bakım kararı verilen çocuklara devlet desteği sağlanması planlanıyor. Her eğitim kademesi için farklı bir ödeme miktar ve planı oluşturulmuştur.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP