DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9736

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
Öğrencilere Yeni Ödemeler Kapıda Kız Erkek Fark Etmeyecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Öğrencilere Yeni Ödemeler Kapıda Kız Erkek Fark Etmeyecek

Öğrencilere Yeni Ödemeler Kapıda Kız Erkek Fark Etmeyecek

Öğrencilere devlet destekleri sunan yetkililerden yeni bir hamle daha geldi. Buna göre 115 TL ödeme hesaplara yatacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Öğrencilere Yeni Ödemeler Kapıda Kız Erkek Fark Etmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletten ödeme alacak olan öğrenciler oldukça heyecanlılar çünkü ödemelerin anında yapılması söz konusu olacak. Aylık gıda masrafların karşılanacağı ödemeden kız öğrencilere daha fazla ödem yapılması modası artık tedavülden kaldırıldı. Bu bağlamda hem kız hem erkek öğrencilere aylık 115 TL sabit ödeme yapılacak. Yapılacak olan ödemenin geri ödemesi olamayacak ve öğrenciler burs gibi gıda desteği almış olacak. Yeni gıda desteği ödemesine zam yapılması öğrencileri ve aileleri oldukça sevindirdi. Daha önceden 85 TL ödeme yapan devlet yeni sezonda bu ödemeleri oldukça artırdı ve 115 TL’ye kadar çıkardı. Ödemelerde farklı detayların bulunması ise başta öğrenceler olmak üzere öğrenci velilerini de heyecanlandırdı.

Okullar Başvuru Alacak

Açıklamaya göre öğrenin esnasında alınacak notlar bu desteği tamamen olmasa da kısmen etkileyecek. Not ortalaması belli bir seviyenin altına düşüren öğrencilere ise devletten destek gelmeyecek. Daha önceden başarıların devlet desteklerinde öneli olmadığı biliniyordu. Ancak yeni dönemde bu kural yerini başarılı olma sürecine bıraktığında yetkililer artık öğrencilerden somut bir çalışma bekliyor. Bir diğer önemli husus ise haneye giren gelirin kişi başı 800 TL olmasının zaruri olası. Asgari ücretin her sene zamlanması ile beraber daha önceden 701 TL olan tutar bu sene 800 TL olarak güncellendi ve vatandaşlar az da olsa hayal kırıklığı yaşamış oldu. Başvurular daha önceden E Devlet üzerinden yapılıyordu ancak şimdilerde başvurular E Devletin yanında okullar aracılığıyla da yapılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP