Öğrencilerin Yüzünü Güldürecek Haber Nakdi Destekler İçin Tarih Verildi

Öğrencilerin Yüzünü Güldürecek Haber Nakdi Destekler İçin Tarih Verildi

Eğitim hayatı devam eden öğrenciler için yeni ödeme paketleri oluşturuluyor. Öğrencilerin pandemi dolayısıyla bozulan ekonomik düzenden minimum zararı görmeleri amaçlanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
Öğrencilerin Yüzünü Güldürecek Haber Nakdi Destekler İçin Tarih Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrenci parası olarak geçen ödemelerde yeni bir dönem başlıyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamada zorlanan ailelerin çocukları için yapılacak ödemede yakın tarihte zam bekleniyor. Zamlar ilk ödemelere yetişmese bile ilerleyen aylara yansıtacağı açıklandı. Maddi durum araştırmasından geçen öğrenciler uygun bulundukları taktirde ödemlere hak kazanacak. Sadece öğrenciler değil öğrencilerin aileleri de araştırmaya tabii tutulacak. Özellikle annenin babanın üzerinde taşınır-taşınmaz malların olması destek ödemleri için sıkıntı oluşturabilecek. Öğrenci destekleri başvurularının yanında başka ödemlerin olması için de talepte bulunulabilecek. Olası bir durum olarak bir ekibin öğrencinin ailesini ziyaret etme imkanı bulunuyor. Bu ziyaret sırasında barınma ödeneğine karar verilebilir.

Ana Okulu Öğrencilerine Bile Ödeme Sağlanacak

Öğrenci ödemeleri için başvurular online sistemde yapılacak. Hiçbir kurumla irtibata geçmenize gerek kalmayacak. E Devletten gerçekleşecek başvurular için ayrıca bir belge talebi yine E Devlete sağlanacak. E Devletten başvur yapamayan vatandaşlar ise bakanlıkların ilgili birimlerinin kuracakları bürolarda başvuru oluşturabilir. Böylesi bir durumda birçok evrakı yanınızda hazır bulundurmanız gerekecek. Ancak sistemde birçok bilginiz bulunduğu için başvuru yapıp yapamayacağınız görevliler tarafından tespit edilebilecek. Okul öncesi öğrencilerinde lisans öğrencilerine kadar ödemler gerçekleştirilecek.Okul öncesi için 456 TL, ilkokul öğrencileri için 684 TL, lise öğrencileri için 730 TL, üniversite öğrencileri için 821 TL ödeme sağlanacak ve geri ödeme hiçbir şekilde alınmayacak. SED destekleri kapsamında yapılacak olan ödemeler vatandaş cephesinde büyük bir rahatlama yaşatacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP