Okuyan Çocuklara Verilen SED Yardımı Başvurusu Nereye ve Şartlar Neler?

Okuyan Çocuklara Verilen SED Yardımı Başvurusu Nereye ve Şartlar Neler?

Okuyan çocuklara verilen SED yardımı için nasıl ve nereye başvurulmalıdır? Çocuklara verilen SED yardımını kimler alabilir? SED yardımı başvurusu için kriterler neler? İşte SED yardımı ile ilgili merak edilen soruların cevapları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
Okuyan Çocuklara Verilen SED Yardımı Başvurusu Nereye ve Şartlar Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okuyan çocuklara para yardımı devlet tarafından verilmektedir. Burada amaç çocukların eğitimine devam etmesi ve eğitim esnasında ihtiyaç duydukları malzemelere kolayca erişebilmesidir. Pek çok aile yoksulluk nedeni ile çocuklarının eğitimine devam etmesini sağlayamamaktadır. Bu durumların önlenmesi için devlet böyle bir uygulamaya başlamıştır. Bu uygulamadan her çocuk faydalanamamaktadır. Sadece maddi açıdan sıkıntı çeken ailelere ait çocuklara bu yardım sağlanmaktadır. Devlet tarafından verilen bu yardımı alan çocuklar eğitimine devam edebilmekte ve topluma faydalı bireyler haline dönüşmektedir. Yapılan bu yardımlar her yıl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından miktar olarak belirlenmektedir. Sağlanan bu destek ile eğitim hakkı yoksulluk nedeni ile çocukların elinden alınmamaktadır.

Okuyan Çocuklara Verilen SED Yardımını Kimler Alabilir?

SED yardımı başvurusu için belirli kriterlere sahip olma şartı gerekmektedir. Bu şartların varlığı olmaması halinde yardım alınamamaktadır. Bu yardımdan faydalanabilmek için sahip olunması gereken özellikler şunlardır;

  • Sosyal hizmetler kurumunda kalan ve maddi açıdan kazancı olmayan okuyan çocuklar,
  • Yoksulluk nedeni ile muhtaçlık belgesine sahip olan aile çocukları,
  • Ailesi hayatta olmayan ve bakıma muhtaç olan çocuklar,
  • Herhangi bir işte çalışmayan üniversite öğrencisi gençler,
  • Herhangi bir kurumda eğitim gören öğrenciler

Bu şartlara sahip olan çocuk ve gençler SED yardımından faydalanabilmektedir. Yapılan yardımlar sayesinde eğitime ara verilmeden okula devam edilebilmektedir. Eğitimin son bulması ile yardım da son bulmaktadır.

Okuyan Çocuklara Verilen SED Yardımı İçin Nasıl ve Nereye Başvurulmalıdır?

SED başvuru işlemleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne yapılmaktadır. Başvurular dilekçe ile yapılabileceği gibi e-devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. Belirlenen kriterlere uygun olan ihtiyaç sahibi öğrenciler; hazırlamış olduğu dilekçe, kimlik cüzdanı ve öğrenci belgesi ile başvuruda bulunmalıdır. Bazı özel durumlarda sağlık raporu da istenebilmektedir. Ayrıca gençler için İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme kurslarına yapılan başvuru belgesi de istenmektedir. Bu belgelerin bir araya getirilmesi ile elden başvuru işlemi gerçekleştirilmektedir. E-devlet üzerinden ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından SED yardımı linkine tıklanarak çıkan form eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP