DOLAR

32,6058

0.35%
EURO

34,7950

0.05%
ALTIN(gr)

2.497,65

0,55%
BİST 100

%
Onay Verildi Büyük Ödeme Geliyor 672 TL Ödemeden Tüm Vatandaşlar Yaralanacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Onay Verildi Büyük Ödeme Geliyor 672 TL Ödemeden Tüm Vatandaşlar Yaralanacak

Onay Verildi Büyük Ödeme Geliyor 672 TL Ödemeden Tüm Vatandaşlar Yaralanacak

Çeşitli başlıklar altında ödeme veren devlet yeni çalışmalar için onay verdi. Buna göre 3 farklı ödeme için düğmeye basıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Onay Verildi Büyük Ödeme Geliyor 672 TL Ödemeden Tüm Vatandaşlar Yaralanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT aracılığıyla gerçekleşecek ödemeler için vatandaşlar çok heyecanlı. Gencinden yaşlısına anne olanlardan çalışanına kadar herkes yararlanabilecek. Elektrik faturası ödemesi, doğum parası ve yaşlılık aylığı olarak düzenlenen ödemeler için başvuruların başlaması an meselesi. Başvurular E Devletten yapılacağı için vatandaşların E Devleti devamlı kontrol etmesi gerekiyor. Başvuru sürecinin verimli geçirilmesini tavsiye eden ilgililer olası bir sistem donması içinse ek süre verileceğini açıkladı. İstenen bilgilerin doğru şekilde girilmesi başvurunuzun hızlı şekilde sonuçlanması için önemli. E Devlette vatandaşa ait her bilginin olması olası bilgi haytalarının da önüne geçecek. Ek olarak istenen evrakların E Devletten kolay şekilde bulunacağını bildiren yetkililer vakit kaybının yaşanmayacağını da ekledi.

Yeni Dönemde Birçok Yenilik Var

Elektrik faturası için sınır bir fiyat çekileceği açıklanırken tutarın üstünde olan fatura giderlerini vatandaşın kendi cebinden karşılaması istenecek. 2 kişilik ailenin 75 kWh oranındaki elektrik faturasına destek olacak devlet 4 kişilik bir ailen ise 125 kWh tutarındaki elektrik gücüne destek olacak. Yeni dönemde doğum parasının çoklu şekilde yapılması olası. Daha önceden başvuru yapamayan aileler 2015 yılından sonra doğumu gerçekleşmiş tüm çocuklar için ödeme yapacak. Beslenme ve barınmam giderlerini kapsayan bu ödemenin net 150 TL olacağı da açıklandı. Yaşlılık maaşına ise yeni dönemde zam yapıldı. Buna göre yeni dönem yaşlılık aylığı 672 TL olarak belirlendi. Belirlenen şartlara uyan tüm aileler ayırım olmaksızın ödeme alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP