Onaylanan Konut Kredisi Kullanılmazsa Ne Olur?

Onaylanan Konut Kredisi Kullanılmazsa Ne Olur?

Bankaların yükselen konut kredisi faiz oranlarına rağmen hala ev sahibi olmak için yeterli nakit parası olmayan kişiler ikinci el konut alımları için konut kredisi kullanmayı tercih ediyorlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Onaylanan Konut Kredisi Kullanılmazsa Ne Olur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut kredisi kullanmak için bankaya başvuruda bulunan ve onay alan kişiler ise ev sahipleri ile yaşadıkları sorunlar ya da farklı nedenlerle konut kredisi kullanmaktan vazgeçebiliyorlar. Peki, onaylanan konut kredisi kullanılmazsa ne olur?

Konut Kredisi İptal Edilebilir Mi?

Evet, bankalardan kullanılan konut kredisi paketlerinin iptali mümkün oluyor. Ancak bunun için kesinlikle kredi parası hesabınıza yattıktan sonra bu paraya dokunmamanız gerekiyor. Kredi miktarı yatırılan hesaba para giriş çıkışı yapılması durumunda bu kredinin iptali kesinlikle mümkün olmuyor.

Yine ihtiyaç kredisi iptali paketlerinden farklı olarak bu kredi paketinde kesinlikle kredi masrafları için krediniz iptal edilse de geri ödenmeyen tutarlar bulunuyor. Örneğin konut kredisi ipotek ücreti iadesi hiçbir banka tarafından yapılmıyor. Çünkü bu gerçekleştirilen bir işlem için tahsil ediliyor ve siz konut kredisinin iptali için başvuruda bulunsanız hatta konut kredisi reddi kararı ile karşı karşıya kalsanız dahi konut kredisi ekspertiz işlemi gerçekleştirildiği için bu ücret iade edilmiyor.

Konut Kredisi İptali Nasıl Yapılır?

Konut kredisi başvuru formu doldurduğunuz banka şubesini ziyaret ederek krediden cayma hakkı için kullanımda bulunmak istediğinizi belirtmeniz yeterli oluyor. Banka konut kredisi iptali işlemini gerçekleştiriyor ve o güne kadar yapmış olduğu masraflar için sizden tahsilatta bulunuyor.

Bu şekilde konut kredisi iptal işlemi gerçekleştiriliyor. Konut kredisinde cayma hakkı kanunlarla tanınan bir hak olup hiçbir bankanın buna itiraz etmesi mümkün olmuyor ancak konut kredisinden cayan kişiden belirli oranlarda kredi masrafı tahsil ediliyor. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP