2019 Yılında Trafik Sigortasına Zam Yapılacak Mı?

2019 Yılında Trafik Sigortasına Zam Yapılacak Mı?

Türkiye geneli çok sayıda vatandaş trafik sigortasına zam yapılıp yapılmayacağı konusunu merak ediyordu. Maliye Bakanlığı bu konuda sigorta şirketlerine zam yapılıp yapılmayacağı konusunda bir yazı gönderdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
2019 Yılında Trafik Sigortasına Zam Yapılacak Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019 yılında trafik sigortasına zam yapılıp yapılmayacağı konusu çok merak ediliyordu. Konuya ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sigorta şirketlerine trafik sigortasına zam yapılmayacağını duyurdu. Maliye Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda 2019’un ocak ayında, trafik sigortası fiyatlarında, fazladan bir artışa gidilmeyeceği bildirildi. Hürriyet’te yer alan haberin detaylarını sizlere aktarıyoruz.

2019 YILINDA TRAFİK SİGORTASINA ZAM YOK

Sigorta şirketleri yapmış oldukları açıklamasında 2019 yılında sigorta ücretlerinde enflasyon oranında zam yapılmasını talebinde bulunmuşlardı. 2019 yılının Ocak ayından itibaren zam hayali kuran sigortacıların bu hayalleri suya düşmüş oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karar neticesinde 2019 yılında zam olmayacak. Bu kararla birlikte ilk defa trafik sigortasının teminat limitlerinde de artışa gidilmemiş oldu.

Buna göre; gelecek yılbaşında, 2018’in aralık dönemindeki fiyatlara sadece yüzde 1.5 oranında artış uygulanacak. Daha açık bir anlatımla, trafik sigortasına aylık yüzde 1.5’luk yasal artışında dışında başka bir zam yapılmadı, enflasyon ayarlaması da olmadı.

Asgari Ücret Haberlerini anında takip etmek için

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP