Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Bakiyesi Nasıl Sorgulanır?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Bakiyesi Nasıl Sorgulanır?

Köprü ve Otoyol kullanımında Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanan sürücülerin ceza yememek için hesap bakiyelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Yetersiz bakiye nedeniyle ceza yememek isteyen sürücülerin hesap bakiyelerini nasıl sorgulayabileceklerini haberimizde siz okuyucularımıza aktarıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Bakiyesi Nasıl Sorgulanır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Köprü ve otoyol geçişlerinde ödenmesi gereken ücretler Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ödeniyor.

Sürücülerin köprü ve otoyol kullanımlarında ceza yememek için ise bu HGS bakiyelerine dikkat etmelerinde fayda var. Çeşitli nedenlerden dolayı hesaplarında bakiye bulunmayan sürücüler köprü ve otoyol kullanımlarında ceza yiyebilirler.

Peki ceza yememek için sürücüler Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) bakiyelerini hangi yöntemleri kullanarak sorgulayabilirler? Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

HGS BAKİYE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Köprü ve otoyol geçişleri için kullanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) hesap bakiyesini sürücüler dört farklı şekilde sorgulayabildiler.

Bu yöntemlerden birincisi sürücüler e-Devlet sistemine giriş yaparak buradan e-Hizmetler bölümünden PTT Genel Müdürlüğü bağlantısına ulaşabilirler. Bu hizmete ulaşan vatandaşlar “Hızlı Geçiş Sistemi Hesap Bilgileri” bağlantısına tıklayarak kolaylıkla HGS bakiye sorgulama işlemi gerçekleştirebilirler.

İkinci yöntem ile telefonla bilgi edinme. Vatandaşlar 444 1 778 ya da 0580 460 60 60 numaralı telefonları arayıp kendi bilgilerini sisteme aktararak HGS bakiyelerini öğrenebilirler.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) bakiyesini öğrenmek için bir diğer yöntem ise PTT internet sitesini kullanmak. Sürücüler PTT internet sitesi üzerinden, “HGS bakiye sorgulama” sayfasına tıkladıktan sonra aracın plakası, vergi numarası, T.C. kimlik numarası, pasaport numarası bilgilerinden birisi ile bakiyelerini öğrenebilirler.

HGS bakiyesini öğrenmek için son yöntem ise bankalar aracılığıyla öğrenmek. HGS hesap sorgulamasını bankalar üzerinden yapmak isteyen araç sahipleri ise, bu işlemi müşteri temsilcileri, şubeler ve mobil uygulamalar aracılığı ile gerçekleştirebilirler.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP