İkinci El Araç Satışı Araç KM Düşürme Davası İçin Rekor Hapis Talebi!
  • Finans 365
  • Otomotiv
  • İkinci El Araç Satışı Araç KM Düşürme Davası İçin Rekor Hapis Talebi!

İkinci El Araç Satışı Araç KM Düşürme Davası İçin Rekor Hapis Talebi!

İkinci el araç satın almak isteyen kişilerin korkulu rüyası halin egelen kilometresi düşürülmüş araçlar için emsal olarak dava açıldı. Mahkeme dolandırıcılık suçlaması ile 10 yıl hapis cezası istemi ile dava açtı....

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
İkinci El Araç Satışı Araç KM Düşürme Davası İçin Rekor Hapis Talebi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkinci el araç satışı konusunda en çok yaşanan mağduriyetlerin başında ne yazık ki kilometresi düşürülmüş araçlar yer alıyor. Araçlarını daha yüksek fiyatlarla satmak isteyen kişiler araçlarının kilometrelerini düşürüyor.

Söz konusu olayın son örneklerinden biri Bursa’da yaşandı. Bursa’da bir internet sitesi üzerinden ikinci el araç satın alan Olgun Y. aracın kilometresinin düşürüldüğünü öğrendi. Ağır ceza mahkemesinde açılan davada dolandırıcılık suçlamasında bulunuldu.

Dolandırıcılık Suçlaması İle Dava Açıldı!

İkinci el otomobil alan kişinin yaptırdığı araç fenni muayenesi ile aracın kilometresinin düşürüldüğü tespit edildi. Bunun üzerine aracı alan Olgun Y. mahkemeye başvrurdu ve mahkeme hem aracı satan hem de araç satışında vekalet alarak satış işlemini gerçekleştiren kardeşi hakkında dolandırıcılık suçlaması ile 10 yıl hapis cezası talebiyle dava açtı.

İnternetten gördüğü ilan üzerine Bursa’dan Ankara’ya giden Olgun Y. aracı satan kişinin vekalet verdiği kardeşinden aldı. Aracın ekspertiz raporu alındı ve kilometresi bu rapor ile kayıt altına alındı. Ancak daha sonra yapılan fenni muayenede aracın söylendiği gibi 124 bin km değil de 270 bin olduğu ortaya çıktı.

Aracı 134 bin liraya alan Olgun Y. araç sahiplerine ihtarname yolladı ancak olumlu bir sonuç alamadı. Bunun üzerine avukata başvuruda bulunarak araç km düşürme davası açtı. Kilometresi düşürülmüş araç tazminat beklentisi ile dava edilirken mahkeme dolandırıcılık suçlaması ile 10 yıl hapis istedi. Nitelikli dolandırıcılık kabul edilen km düşürme cezası bu nedenle büyük önem taşıyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP