Otomotiv Piyasasında ÖTV ve KDV İndirimi Hareketliliği

Otomotiv Piyasasında ÖTV ve KDV İndirimi Hareketliliği

Alınan karar sonrası otomotiv sektöründe sektöründe ÖTV ve KDV indirimleri yapılmıştı. Bu indirimler sonrası hareketlilik kazanan piyasalarda çok sayıda markanın satışları arttı. Bazı markalar ise siparişlere yetişebilmek için fazladan araç talebinde bulundular.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Otomotiv Piyasasında ÖTV ve KDV İndirimi Hareketliliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak çok sayıda alanda ÖTV ve KDV indirimleri uygulanacağını açıklamış ve bu indirimler Kasım ayı başından itibaren uygulamaya girmişti.

1 Kasım tarihinden itibaren uygulamaya giren otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta KDV ve ÖTV indirimleri ise piyasalara ise canlılık kazandırdı.

PİYASALARA ÖTV VE KDV İNDİRİMİ CANLILIĞI

ÖTV ve KDV indirimlerinin başlamasının ardından satış temsilcileri de bazı kampanyalar ile müşterilerine fırsatlar sunuyorlar. Ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle yavaşlayan otomotiv sektörü bu indirim ve kampanyalar ile yeniden canlandı.

Gerçekleştirilen bu uygun fiyatlı satışlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar ise satış temsilciliklerine koştular. Yaşanan yoğunluk satışlara da yansıdı. Birçok marka ve bayi indirimler sayesinde aylık bazdaki satış rakamlarını artırdı. Yaşanan olumlu tabloya ilişkin açıklama ise Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Bozfakıoğlu geldi.

Bozfakıoğlu araç satışlarına dair yapmış olduğu açıklamasında piyasaların canlılığına vurgu yaptı. Bu indirimlerin sektörü olumlu etkilediğini belirten Murat Bozfakıoğlu “Mağazalara artan ziyaretlerini bayilerimiz ciddi oranda satışa döndürdü. 31 Aralık’a kadar devam edecek. Bu dönem de satışlarımız artarak ilerleyecektir.” dedi.

DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ

Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Bozfakıoğlu açıklamasında ayrıca bu indirimlerin devam etmesini şu sözlerle talep etti. “Satışlarımız ikiye üçe katladı. Şu an siparişleri yetiştiremez duruma geldik. Yıllık hedeflerimizi bu indirim sayesinde inşallah tutturacağız. Devletimizden bu indirimin devam etmesini bekliyoruz.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP