DOLAR

32,4297

0.16%
EURO

35,6373

0.53%
ALTIN(gr)

2.323,11

0,19%
BİST 100

%
Özel Eğitim Okulları İle Rehabilitasyon Merkezlerinde Engellilere Verilen Destek Miktarı Açıklandı
  • Finans 365
  • Finans
  • Özel Eğitim Okulları İle Rehabilitasyon Merkezlerinde Engellilere Verilen Destek Miktarı Açıklandı

Özel Eğitim Okulları İle Rehabilitasyon Merkezlerinde Engellilere Verilen Destek Miktarı Açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığının, "2019 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Buna göre engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı belirlendi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:14
Özel Eğitim Okulları İle Rehabilitasyon Merkezlerinde Engellilere Verilen Destek Miktarı Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı belirlendi.

Söz konusu destek miktarı, katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 632 lira, grup eğitimi için aylık 177 lira olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığının, “2019 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğ”i Resmi Gazete’de yayımlanarak, 1 Ocak 2019’dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.Tebliğe göre, sağlık kurulu raporuyla asgari yüzde 20 engelli olduğu tespit edilen ve özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen destek eğitimini almaları uygun görülen görme, işitme, dil-konuşma, spastik, zihinsel, ortopedik veya ruhsal engelli bireyleri kapsayan eğitim giderlerinin her yıl bakanlıkça belirlenen tutarı, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanıyor.

Bu kapsamda, engelli bireylerin destek eğitim giderlerinin bütçeden karşılanacak kısmına ilişkin olarak belirlenen hususlara uyulacak. Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 632 lira, grup eğitimi için aylık 177 lira olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP