DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Özel Halk Otobüsçülerinin Talepleri Var!

Özel Halk Otobüsçülerinin Talepleri Var!

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, belediyelerin zararlı çıktıkları için özel sektöre devretmiş oldukları toplu taşıma için muhakkak kanuni bir altyapı oluşturulması gerektiğini belirtti. TÖHOB ayrıca pandemi döneminde halka sunulan ücretsiz taşıma uygulamasının da kaldırılmasını talep etti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Özel Halk Otobüsçülerinin Talepleri Var!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÖHOB Nedir?

Belediyeler, toplu taşıma araçlarından zararlı çıkması durumunda araçlarını özel sektörde bulunan şirketlere ve kurumlara devrederler. Tüm Özel Halk Otobüsçüleri Birliği (TÖHOB), Türkiye’de ki özel sektör yetkililerinin tek çatı altında toplandığı birliktir. Birliğin amacı özel sektörde bulunan otobüsçülerin taleplerini ve şikayetlerini duyurmaktır.

TÖHOB Ne Talep Ediyor?

TÖHOB Yönetim Kurulu, birçok şehir ve ilçelerde özel halk otobüsü, özel toplu taşıma aracı veya minibüsü adı altında 5 farklı konumda belediyeler tarafından toplu taşıma hizmeti verdiklerini belirtiyor. Ayrıca kurul, bu hizmetin üstüne birde hiçbir minibüs veya otobüs gibi toplu taşıma araçlarının ödemediği, devir ücreti, durak katılım payı, yolcu başına pay gibi sebeplerle belediyelere ödeme yaptıklarını belirtti.

“Türkiye’de Hiçbir Özel Sektöre Ücretsiz Hizmet Yaptırılmamaktadır.”

TÖHOB yaptığı açıklamalarda her belediyenin kendi tarifesini uyguladığı özel halk otobüsleri ücret ve çalışma şartlarının belli olması için bunların sabite bağlanması gerektiğini ekledi. Açıklamada:

“Türkiye’de hiçbir özel sektöre ücretsiz hizmet yaptırılmamaktadır. Bütün giderlerini kendileri karşılayan özel halk otobüsü esnaflarına devlet, illere göre değişen oranlarda gelir desteği sağlamaktadır. Gelir gider dengesini, esnaflarımızın sağlaması mümkün değildir. Nitekim birçok esnafımız, haciz ve icralarla mücadele etmektedir.” ifadelerinde bulundu.

Açıklamada ücretsiz taşımacılığın, sosyolojik bakımdan yaşlı ve engelli vatandaşlara verilmesi gereken saygıyı bitirdiği, diğer yolcuların yaşlılara ve engellilere yer vermediklerini belirtti.

“Uygulama adil değil. Maddi durumu iyi, milyon liralık evlerde oturan serbest kartlılar ücretsiz faydalanırken, evlere temizliğe ve tadilata giden işçiler ücret ödüyorlar. Devletimizden sadaka değil, yaptığımız hizmetin bedelini istiyoruz. Polis dahil herkes, tıpkı deniz ve demir yollarında olduğu gibi ücretsiz binişin bedelini ödemeli.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP