DOLAR

32,3780

0.17%
EURO

35,0159

-0.2%
ALTIN(gr)

2.324,76

0,24%
BİST 100

%
Özel sektörün kredi borcu düştü!

Özel sektörün kredi borcu düştü!

Özel sektörün kredi borcunda düşüş var ancak 2. çeyrekte zorluklar ile karşı karşıya kalan şirket sayısında artış olacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Özel sektörün kredi borcu düştü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de kredi borcu artıyor, özel şirketler ve özel işletmeler kredi borcunu azaltmak için borç ödemelerinde yapılandırmaya gitmezken, özel sektörün borcu azaldı.

Son dönemde azalan özel sektör borcuna rağmen gelecek 2. çeyreğin çok daha zor geçeceğini açıklayan ekonomistler, ekonomik zorlukların 2. çeyrekte daha çok etkisini gösterecek olduğunu açıkladılar.

Ekonomistlere göre son dönemde dolar kurunun, petrol fiyatları ve altın fiyatlarının artması özel sektörün borcunun azalsa da zorluklar ile karşılaşmalarına sebep olacak. Özel sektörün borcunun azalması beklentisi bir süredir devam eden bir gelişme iken, özel sektörün borcunun azalması ile beraber dolar kurunun artması sektörün borcunun artmasına sebep olabilir.

Ekonomistler, özel sektörün kredi konusunda ihtiyatlı davranıp borcunu azaltmaya ve yeni borçlanmaları sadece faiz oranlarına bakarak ve ödeyeceği faizlere göre kredi kullanmalarını öneriyor.

Aksi durumda özel sektörün bu yılı zor kapatabileceği ve yıl sonunda daha fazla zorluk ile karşı karşıya kalması mümkün olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP