Pandemi Desteğinde Son Dakika 1000 TL Ödeme Verilmeyecek Mi?

Pandemi Desteğinde Son Dakika 1000 TL Ödeme Verilmeyecek Mi?

Korona virüsle hayatımıza giren pandemi desteğinde ikinci faz ödemelere başlanacak. Daha önceden ödeme için başvuru yapmayanlar için alternatifler düşünülüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Pandemi Desteğinde Son Dakika 1000 TL Ödeme Verilmeyecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1000 TL olan ödemelere zam yapmayacak olan devlet bu ödemelerden milyonlarca kişinin yararlandığını belirtti. Bu kişi sayısının zamanla artacağı da konuşulan konuşlar arasında. Daha önceden destek ödemesi için başvuru yapmayan vatandaşlar için başvuru kanalları kapanmış değil. Bu kanallardan biri olan E Devlet ve diğer seçenek olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yakın zamanda tekrardan başvuru alacaklarını açıkladı. Başvurularını yapmayan vatandaşların hızlı şekilde başvuru oluşturmadı istenecek. Ve başvurular neticesinde uygun görülen vatandaşlara 1000 TL pandemi destek ödemsin evrilecek. Ödeme verilmeden önce ihtiyaç duyulduğu taktirde bir ekiple ailenin evi ziyaret edilecek. Devlet farklı ödeme paketlerini vatandaşla buluşturmak istiyor.

PTT Ödemeleri Teslim Edecek Yakacak ve gıda destek ödemelerinin de sisteme dahil edilmesi beklenirken pandemi destek dönemlerine bunlar eklenmedi. Pandemi destek ödemeleri stabil şekilde 1000 TL olarak ödenecek. Ancak başvuru formu incelenirken ihtiyaç duyulması halinde ekipler aile evini ziyaret edebilecek. Ziyaretten sonra aileye gıda, yakacak, eşya gibi destek ödemelerinin yanı sıra yine ihtiyaç varsa çocukları için SED ödemeleri, eğitim ödemeleri gibi ödemeler yapılacak. Bunların hepsi sosyal devleti güçlendirme babında yapılan çalışmalar olarak belirtiliyor. Daha önceden başvuru yapıp başvuru kabul edilen vatandaşların ödemeleri PTT aracılığıyla ödenmeye devam ediyor. PTT’ye gelemeyen vatandaşlar 2. Bir başvuru yaptıkları taktirde evlerine kadar ödemeleri geliyor. Daha önceden başvuru yapmayan vatandaşlar ise başvuru yaptıktan sonra 1 ay içinde ödemelerine kavuşacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP