DOLAR

32,5343

-0.06%
EURO

34,9100

0%
ALTIN(gr)

2.429,51

0,00%
BİST 100

%
Pandemi Desteklerinde Şok Karar Vatandaşların Yüzü Gülecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Pandemi Desteklerinde Şok Karar Vatandaşların Yüzü Gülecek

Pandemi Desteklerinde Şok Karar Vatandaşların Yüzü Gülecek

Yapılan açıklamaya göre pandemi destekleri için 5. Faz ödemeleri gerçekleşecek ancak sürpriz bir detay var. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
Pandemi Desteklerinde Şok Karar Vatandaşların Yüzü Gülecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi destekleri için vatandaşın sık sık E Devleti kontrol ettiği biliniyor. Desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları kaçırmaması adına devlet sık sık uyarı yaparken ilerleyen ödemelerde bunların sıkıntı çıkarmaması için başvurulara az bir zaman kala da uyarılan sıklaşacağı dile getiriliyor. Duyurulara ek olarak başa açıklamalar da yapan yetkililer her şeyin zamlanması ve alım gücünün yükselesine ek olarak pandemi desteklerin de zamlanacağı duyuruldu. Pandemi için başvuru yapan vatandaşın ilken ödemeleri zamlı olarak verilecek daha önceden başvuru yapan vatandaşın ödemelerine bu durum yansıtılacak. Daha önceki aylardan oluşan fark ise vatandaşlara ödenememiş olacak çünkü milyonarca Vatandaş halihazırda ödeme aldığından dolayı yaşanacak karışıklık diğer istek ödemelerini de etkileyecek korkusu hakim.

Ödemelere Zam Gelecek

Pandemi destek ödemeleri şu an 3 aylık bir süreyle 1000 TL olarak ödense de pandeminin gidişatına göre ödeme planı uzatıldıkça uzatılıyor. Açıklamaya göre pandeminin gidişatı bu şekilde devam ederse ödemelerin daha da uzatılacağı belirtiliyor. Zam yapılması halinde pandemi ödemelerinin 1500 TL olması ön görülüyor. Zam oranlarını belirleyecek olan kanat her ne kadar devlet olsa da sendikal faaliyetlerin varlığı da yadsınmaz bir gerçek. Bundan dolayı vatandaşın sadece süreci takip etmesi tavsiye ediliyor. Başvuruların ise sadece E Devletten alınmayacağı artık kaymakamlıkların ve belediyelerin de sürece dahil olacağı dikkate değer nokta olarak vatandaşlarla paylaşıldı. Vatandaşın hepsinin aynı internet gücüne sahip olmadığı ve bilgisayara erişimi zor olduğu hesaba katıldığında elden başvuruların artacağı da tahmin edilen bir diğer olgu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP