DOLAR

32,3318

0.25%
EURO

35,0501

-0.24%
ALTIN(gr)

2.279,25

0,09%
BİST 100

%
Pandemi Dönemi İçin Kritik Karar Her Aile Faydalanacak

Pandemi Dönemi İçin Kritik Karar Her Aile Faydalanacak

Korona virüs birçok ailenin gelir kapısını tek tek kapattı. Devlet ise bu zor dönemleri atlatmak için yeni bir destek paketinin altına imzasını attı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Pandemi Dönemi İçin Kritik Karar Her Aile Faydalanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu zamana kadar yapılan devlet destek ödemelerine bir yenisi daha ekleniyor. Duruma göre verilen bir isim olan pandemi desteği ile binlerce vatandaş evine ekmek götürebilecek. Finansal istikrar kalkanı projesiyle oryaya çıkan bu destek sayesinde vatandaşlar ekonomik gidişata takılmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecek. İlerleye süreçlerde daha farklı ek kaynaklarında gündeme gelmesi bekleniyor. Ekonomik verilerin tamamı incelenerek kimlerin hangi konuda desteğe ihtiyacı var bu belirlenip vatandaşa daha kapsamlı bir destek verileceğinin sinyalleri verildi. Destek paketi farklı isimlerle zaman zaman yürürlüğe sokulmuş. Yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar ise yaklaşık 2.5 milyon kişinin tam yoksulluğu ortadan kalmış oldu. Bu sayısının ilerleyen günlerde artması bekleniyor.

Beklenen Açıklamanın Ardından Herkes Derin Nefes Aldı

Yapılan açıklamaya göre ailelere ayda 1000 TL ödeme yapılması planlanıyor. Hiçbir şekilde sekteye uğramadan verilecek devlet desteği pandeminin son bulacağı ana kadar devam edecek. Hesaplamalara göre 200 milyon TL’lik bir ödeme oluşturulmuş durumda. Pandemi desteğinin herhangi bir ödemenin devamı olarak algılanmaması gerektiği vurgulanırken yeni bir çalışma olduğunun altı çizildi. Pandemi desteğinden faydalanmanız için çeşitli şartlara uygun olup olmadığınız kontrol edilecek. Özellikle dikkat edilecek nokta ise haneye girecek gelirin oranı olduğu açıklandı. Asgari ücret ve altı için destek ödemesini yapılacağı da belirtil. İstenen formu doldurup ilgili birime yönlendirmeniz gerekmektedir. Başvurunuz işleme alındıktan sonra size dönüş yapılacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP