DOLAR

32,3904

0.21%
EURO

35,0719

-0.02%
ALTIN(gr)

2.324,80

0,24%
BİST 100

%
Pandemi Ödemesi Alamayanlar İçin Son Şans Açıklamalar Herkesi Sevindirdi
  • Finans 365
  • Finans
  • Pandemi Ödemesi Alamayanlar İçin Son Şans Açıklamalar Herkesi Sevindirdi

Pandemi Ödemesi Alamayanlar İçin Son Şans Açıklamalar Herkesi Sevindirdi

Pandemiyle beraber hayatımıza giren pandemi destek ödemesi için yeniden açıklama yapıldı. Daha önce ödeme alamayanların akıbeti de belli oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Pandemi Ödemesi Alamayanlar İçin Son Şans Açıklamalar Herkesi Sevindirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz dönemlerde başlayan pandemi destek ödemeler için vatandaşlar kurum önlerinde kuyruk oluşturdu. 1000 TL olarak verirken ödemelerin diğer fazları ilerleyen tarihlerde ödenmiş olacak. Ancak kilitlenen sistem yüzünden başvuru yapamayan vatandaşlar için yeniden alternatif geliştirmeye çalışıldı. Buna göre o vatandaşlar için yeniden başvuru ekranı açılacak. Diğer başvuru şekilden olduğu gibi herhangi bir kuruma giderek yüz yüze başvuru formu doldurmak artık gerekmiyor. İlk başvuru döneminde hem yüz yüze hem online olan başvurular tüm önlemler e rağmen aksamıştı. Vatandaşın yoğun ilgiden dayanamayan sistem çökmüştü. Yeniden açılacak başvuru ekranı için alınması gereken tüm önlemler alındı. Bu defa vatandaşların hepsi başvuru yapabilecek.

Mavi Karta İzin çıktı Geçerli Olacak

Başvurudan yararlanılması için vatandaşların devletten başka ödemesi maaşlar vs. alamaması gerekiyor. Devletten maaş alan vatandaşın pandemi destek ödemesinden yararlanması mümkün olmayacak. Ayrıca başvuru yapa kişilerin 18 yaşından büyük olması ve TC vatandaşı olması da gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan ancak mavi kart bulunduran vatandaşların da başvuruları kabul edilecek. Buna ek olarak başvuru formunu dolduran vatandaşların formda görülen diğer eksiklerini de devlet gidermeye çalışacak. Eğer ev ile alakalı bir sorun varsa buna yer verilmişse pandemi desteğine ek olarak vatandaşa barınma desteği sağlanmış olacak. Ziraat Banaksı aracılığıyla verilen pandemiyle destek ödemesi ilk etapta 3 ay olarak ödenecek. Pandeminin seyrine göre değişiklik olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP