DOLAR

32,3759

0.15%
EURO

34,9739

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,38

0,23%
BİST 100

%
Patates ve Soğan Fiyatları Düştü, Limon ve Sarımsak Rekor Kırdı
  • Finans 365
  • Finans
  • Patates ve Soğan Fiyatları Düştü, Limon ve Sarımsak Rekor Kırdı

Patates ve Soğan Fiyatları Düştü, Limon ve Sarımsak Rekor Kırdı

Pazarların son 1 aydır yaşadığı en büyük problem ürünlerin fiyatları...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Patates ve Soğan Fiyatları Düştü, Limon ve Sarımsak Rekor Kırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pazar, market, online reyon nereye bakılırsa bakılsın vatandaşların korkulu rüyası ”pates ve soğan” fiyatları olmuş durumdaydı.

Hükümetin devreye girmesi ve Suriye’den patates ithal edilmesi ile birlikte yerli üreticinin stoklarını doldurmak yerine satışa sunması uyarısında bulunan hükümet yerli üreticilerin bu adımdan sonra patatesleri pazarlara sunmaya başlaması ile birlikte stokçuların ellerinde bulunan patates ve soğanın satışa sunulması sonrasında düşüş başlamıştı.

Hala daha yüksek olan patates ve soğan fiyatları kademe kademe düşerken, bu 2 haftada yaşanan gelişmeler ise limon ve sarımsak fiyatlarının rekor kırmaya başladığı öğrenildi.

Sarımsak 10, Limon 8

Bu hafta pazar ve market reyonlarında limon 8 TL, sarımsak ise 10 TL fiyata kadar yükseldi.

Pazarcılar daha fazla artış beklediklerini açıklarken, vatandaşlar ise reyonlarda her hafta farklı ürünlerin rekor kırdığını ve fiyatların sürekli dengesizlik içerisinde olduğunu belirterek enflasyon oranlarının buna bağlı olarak daha fazla artmasının önünde bir engel olmadığını, hükümetin ise buna karşı önlemler alması önerisinde bulundu.

İzmir, İstanbul ve Ankara’da patates ve soğan fiyatları ortalama olarak 3 ila 5 TL arasında iken, İç Anadolu ve Doğu ile Karadeniz bölgelerinde 1.5 TL ila 3 TL arasında değişen fiyata sahip.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP