DOLAR

32,5716

0.08%
EURO

34,9725

0.35%
ALTIN(gr)

2.425,43

0,11%
BİST 100

%
Payitaht Abdulhamid Kafaları Karıştırdı

Payitaht Abdulhamid Kafaları Karıştırdı

Türkiye’nin en sevilen dizilerinden biri olan Payitaht Abdulhamid kafaları karıştırmaya devam ediyor. Dizinin son bölümünde söylenen sözler herkesin aklında soru işareti bıraktı. Payitaht’ta her şey yeniden mi başlıyor? Dizi bu sezon farklı bir yol mu belirleyecek kendine?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Payitaht Abdulhamid Kafaları Karıştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TRT1’in yıllardır reytingleri altüst eden tarihi dizisi Payitaht Abdulhamid 5. sezonda da aynı heyecanı korumayı başarıyor. İzleyiciler dizinin gittikçe tarihi gerçeklikten ayrıldığını ve tamamen kurgu hale geldiğinde hem fikir. Yine de sahnelenenlerin tamamen gerçek olduğunu zanneden bir grup da var. Elbette bu da oyuncuların ne kadar inandırıcı bir performans sergilediklerinin de bir göstergesidir. Ancak tüm bu izlenme rekorlarının canlı tutulması için senaristler dizide her seferinde yeni bir hamle yapmaktan geri kalmıyor. En son Vildan Atasever’i de diziye dahil eden ekip şimdiyse hikayede can alıcı değişiklikler yapmaya başladılar. Son yayınlanan bölümde dengelerin nasıl değişeceğinin sinyalleri verildi bile.

Payitaht’ta İhanet

Yayınlanan son bölümünde Ahmed Celaleddin Paşa’nın “Sadakat bitti,” sözü yeni bir ihanet mi başlıyor sorusunu akıllara getirdi. Daha önce mason toplantısına katılan gizli hainin kim olduğunu arayan izleyiciye yanıtın Celaleddin Paşa’dan gelmesi dizinin hayranlarında derinden bir iz bıraktı. Sultan; en güvendiği insandan böyle bir hamle gelmesini ise “Siz bana değil, devlete ihanet ettiniz,” diyerek yanıtladı. Bu durum hiç şüphe yok ki pek çok insanı tarihi araştırma yapmaya itti. Tarihte gerçekten Ahmed Celaleddin Paşa, Abdulhamid’e ihanet etti mi? Yoksa dizi kurgu gereği insanların böyle sanmasını mı istedi? Bunun cevabı merak konusu. Eğer Sultan Abdulhamid en yakın adamından da ihanete uğrarsa etrafında güvenilir kimse kalmayacağa benziyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP