DOLAR

32,3679

0.1%
EURO

34,9761

-0.32%
ALTIN(gr)

2.324,40

0,23%
BİST 100

%
Piyasalar Doları Bugün Fiyatlayacak (FED Faiz Kararı Belli Oldu)
  • Finans 365
  • Finans
  • Piyasalar Doları Bugün Fiyatlayacak (FED Faiz Kararı Belli Oldu)

Piyasalar Doları Bugün Fiyatlayacak (FED Faiz Kararı Belli Oldu)

Global piyasaların tamamı bugün açıklanacak olan FED kararına odaklandı. FED açıklayacağı faiz kararı altın ve döviz piyasalarında olduğu kadar diğer para piyasalarını da önemli ölçüde etkileyecek. Peki Trump’a rağmen FED Başkanı Powell nasıl bir açıklayacak? İşte bugün ki FED toplantısının şifreleri.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Piyasalar Doları Bugün Fiyatlayacak (FED Faiz Kararı Belli Oldu)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Temmuz ayında alışılmışın dışında neredeyse bir yıl aradan sonra FED faiz indirimi yapmıştı. FED’in 25 baz puanlık faiz indirimi güvercin tutumundan vazgeçtiği sinyalleri vermesi sonrası piyasalar dolar dan çıkarak pay piyasalarına yönelmiş ve özellikler Amerika borsaları tarihi seviyelere yükselmişti.

Faiz indirimi konusunda temkin olacağı sinyalleri veren FED, Trump’ın Çin ile müzakerelere ekim ayında yeniden başlayacağı haberleri ile “ticari aymazlık” yapmasının muhtemel olduğunu düşünülüyor.

Ekonomistler Amerikan verilerinin 2008 krizi dönemindeki verilere eş değer durumda olduklarını her ne kadar gizlemeye çalışsalar da 12 ay sonra ABD ekonomisinde resesyon çanları çalmaya devam ediyor. Diğer yandan jeopolitik riskler ve resesyondan kurtulmak için petrol piyasalarına doğrudan müdahale ABD’nin son çıkış kapısı olarak gözüküyor.

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA?

FED faiz kararı ikinci toplantısı bugün TSİ 21.00’da gerçekleşecek. Faiz kararı ise 21.30’da tüm kamuoyunun bilgisine sunulacak.

“FED’in faizleri düşürecek mi” sorusu bugün gündemde ki yerini korusada doların finansmanı açısından mutlaka faiz indirimine gidilmesi gerektiğini savunan ABD Başkanı Trump, FED’in faizleri sıfırın altına indirmesi gerektiğini bile söylemişti.

Yarınki FED toplantısı öncesi ekonomi çevreleri 25 baz puan faiz indirimi ve parasal genişlemeye dayalı gevşemeleri göz önünde bulundurarak karar vermesi bekleniyor.

Dolar yarınki FED kararı öncesi 5,73 seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP