DOLAR

32,3829

0.19%
EURO

35,0588

-0.07%
ALTIN(gr)

2.324,37

0,23%
BİST 100

%
PTT 103 TL Ödeme Yapmak İçin Hazırlanıyor Şartlar Belirlendi
  • Finans 365
  • Finans
  • PTT 103 TL Ödeme Yapmak İçin Hazırlanıyor Şartlar Belirlendi

PTT 103 TL Ödeme Yapmak İçin Hazırlanıyor Şartlar Belirlendi

Devlet yeni ödem planını PTT ile yapamaya hazırlanıyor. Bu şekilde iş yükü daha azaltılacak. Vatandaşlar pandemi dolayısıyla maddi olarak sıkıntı yaşıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
PTT 103 TL Ödeme Yapmak İçin Hazırlanıyor Şartlar Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca vatandaş işini kaybederken geriye kalan vatandaşların çoğu kısa çalışma ödeneği alıyor. Bu bağlamda devletin önemli alanlarda ödeme vermesi herkes çok memnun ediyor. İhtiyaçlar hiyerarşisinde barınma üst seviyelerde yer alıyor. Barınma için gider listesi oluşturan devlet en çok faturası konusunda şikayet alıyordu. Faturalarını ödemeyen vatandaşların su, elektrik ve doğalgazları kesiliyordu. Bu durum standart konfor alanının dışında olduğundan velet bu duruma izin vermeye karar verdi. İlk olarak devletin ödeyeceği fatura elektrik faturası olarak belirlendi. Vatandaşlar ısınma dahil birçok ihtiyacı elektrik ile karşılıyor. Herkesin evinde doğalgaz olmadığından elektir ödemenin daha kapsamlı olduğu düşünüldü.

Ödemeler Nakdi Olmayacak

Hanedeki kişi sayısına göre ödeme planlayan devlet minimum 2 kişilik bir ailenin kWh harcaması baz alınacak. Bu ölçüm 5 kişilik ve daha fazla nüfusa sahip ailelere kadar uygulanacak. Ödemeler bu bağlamda 103 TL olarak hesaplandı. 103 TL’den fazla gelen faturaların geriye kalan kısmını vatandaşlar kedi cebinden karşılamış olacak. Ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek ve nakdi ödeme olamayacak. Kişiler PTT veznelerine giderek başvurularının olumlu sonuçlanıp sonuçlanmadığını öğrenebilecek. Olumlu sonuçlanan ödemeler veznede görüldüğünden kimlik kartıyla başvur yapan vatandaşların mevcut faturalarının üzerinden 103 TL düşürülmüş olacak. Geriye kalan bir borç da varsa onun da ödenmesi talep edilecek. 18 yaşından büyük herkes bu destek ödemesine başvur yapabilecek. Başvuru sahiplerinin aylık geliri dikkate alınacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP