DOLAR

32,3655

0.14%
EURO

35,0667

-0.17%
ALTIN(gr)

2.324,96

0,25%
BİST 100

%
PTT Açıklama Yaptı Başvurular Arttı Kim Nasıl Başvuru Yapacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • PTT Açıklama Yaptı Başvurular Arttı Kim Nasıl Başvuru Yapacak?

PTT Açıklama Yaptı Başvurular Arttı Kim Nasıl Başvuru Yapacak?

PTT iki farklı ödeme için gün sayarken vatandaşlar da hayli heyecanlı. Annelere yönelik ödemeler olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
PTT Açıklama Yaptı Başvurular Arttı Kim Nasıl Başvuru Yapacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre anneler için 2 farklı ödemenin startı verdi. Bu bağlamda annelere verilecek bu ödemelerin kapsamının ne olacağı vs. her şey açıklanmış oldu. İlk olarak annelerin tümünün SGK’lı olması gerekiyor. Babanın SGK’lı olup annenin çalışmaması durumu kurtaran bir gelişme olamayacak. Annelerin tamamını SGK bünyesinde görmek isteyen devlet hakların ancak bu şekilde korunacağını belirtiyor. Buna ek olarak baba olmasa bile annenin Türk vatandaşı veyahut mavi kartlı olması gerekiyor. Bu şartları sağlamayan annelere devlet ödem yapmayacak çünkü anlatılan şartlar tamamen kemik şartları oluşturuyor. Ödemelerin tamamı 1 yıllık süre için yapılacak 1 yıl içinde yapılan ödemelerin geri ödemesi de istenmeyecek.

Ödemeleri Sadece Anne Alabilir

İlk olarak yapılacak olan ödeme süt parası olacak ve bu ödemenin zamlı hali vatandaşlara ödenmiş olacak. Zamlı olarak ödenecek parayı geçen seneden beri alan annelerin ise ödemeleri zamlı olarak verilecek ancak zamsız geçen ayların ödemeleri yapılamayacak. 250 TL olan süt paraları için annenin doğrudan başvuru yapması beklenecek. Babanın ya da annenin yalın akrabalarının başvuru yapması istenen bir durum olarak nitelendirilmiyor. Öte yandan ödeme alırken de annenin ödem alamsı şart koşuluyor. Ödenecek bir diğer para ise iş görmezlik ödeneği olacak. Bu ödemden maksat yeni doğum yapan annelerin sağlıklarını tehlikeye atarak çalışma ortamına gelmemesi olarak açıklandı. Asgari ücrete göre yapılacak olan ödemelerin 8 bin TL’yi bulması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP