PTT Aile Bütçesine Destek Olmaya Geliyor Her Ay 1300 TL Verilecek

PTT Aile Bütçesine Destek Olmaya Geliyor Her Ay 1300 TL Verilecek

Açıklamaya göre pandeminin dağıttı aile ekonomisi neredeyse yok. Devlet bu durumu markaja alarak çalışma başlattı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
PTT Aile Bütçesine Destek Olmaya Geliyor Her Ay 1300 TL Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar uzun süredir devletin destek ödemesi yapmasını bekliyor. Devletten gelen her ödeme vatandaşa abı hayat gibi geldiğinde herkes verilen talimatlara harfiyen uyuyor. Bundan dolayı devlet destek ödemeleri hızlı şekilde sonuçlanıyor ve ilgililere teslim ediliyor. Ancak bazı ödemelere inanılmaz talep oluyor. Bu yoğun talep neticesinde e-devlet ödemelerin tarihini maksimum 1 hafta daha erteleyebiliyor. Talep gören destek ödemelerinden biri de doğum ödemeleri oluyor. 3 çocuklu bir aile toplamda 1300 TL ödeme alabiliyor. Bu ödemenin şartı ise çok belli. 2015 yılından sonra doğum yapan anneler ödemeye başvuruda bulunabilir. Başvuruda bulunacak annelerin sigortalı olması gerekiyor. Anne sigortalı değilse en az babanın sigortalı olması ödeme alınması için yeterli.

3. Çocuktan Sonra Ödemeler Sabit

Ödemelerden yararlanmak için doğan çocukların sağ olması gerekiyor. Doğumdan hemen sonra başvuru yapamayan aileler 2015 sonrası her doğum için daha sonra başvuru yapma hakkını kullanabilir. İlk çocuk için 300 TL verecek olan devlet ikinci çocuk için 400 TL ve son çocuk için 600 TL verecek. Evde 2015 sonrası 4 5 çocuk var ise 4. Çocuğa da 600 TL verilecek 5. Çocuğa da sabit 600 TL verilecek. Yapılacak olan ödeme 1 sene boyunca devam edecek. Bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyüyüp en azından yaşlarına basmaları devlet tarafından önemsenen noktalardan. Başvuru yapacak tarafların Türk olması ve sigortalı olması temel şartlardan sonuncusu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP