DOLAR

32,3773

0.17%
EURO

35,0775

-0.02%
ALTIN(gr)

2.325,46

0,27%
BİST 100

%
PTT Kargo Takip Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?
  • Finans 365
  • Gündem
  • PTT Kargo Takip Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

PTT Kargo Takip Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

Türkiye’nin 81 ilinde, ilçe ve hatta beldelerdeki şubeleri ile, müşterilerine hizmet veren PTT kargo, Türkiye’nin en geniş şube ağına sahiptir. PTT Kargo, gerek ulaşım ağının genişliği, gerekse uygun fiyat tarifesiyle giderek daha fazla tüketici tarafından tercih edilmektedir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
PTT Kargo Takip Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT Kargo servisi ile gönderilen kargonun şubeden çıkışının yapılıp yapılmadığını, teslim sürecinin hangi aşamada olduğunu, alıcıya teslim edilip edilmediğini öğrenmek çok kolay. PTT gönderi durumunu öğrenmek için PTT resmi internet sitesi, e-devlet kapısı, PTT çağrı merkezi, cep telefonu PTT uygulaması ya da PTT şubesine bizzat başvurmak gibi farklı seçenekler mevcuttur. Müşteriler kendilerine en uygun seçeneği tercih edip, PTT kargo sorgulaması yaparak, gönderi hareket bilgilerini görebilirler.

PTT Gönderi Hareket Bilgilerinin İçerdiği Detaylar Nelerdir?

PTT gönderi numarası ile internet üzerinden gerçekleştirilen gönderi sorgulanmasını takiben gönderinizin hareket sürecine ilişkin bilgi edinebilirsiniz. PTT Kargo Hareket içeriği kargonuz ile ilgili şu ayrıntıları içermektedir:

Gönderdiğiniz kargonun,

  • PTT şubesine geliş tarihi ve saati
  • PTT şubesine vardığı/varacağı tarihi ve saati
  • gönderildiği PTT şubesine hangi tarih ve saatte ulaştığı
  • gönderildiği PTT şubesindeki bekleme süresi
  • dağıtıma çıkma tarihi ve saati
  • alıcıya teslim edilme tarihi ve saati.

Ayrıca kargonuzun dağıtıma çıktığı ve vardığı/varacağı PTT Şubesinin iletişim bilgilerine de ulaşabilirsiniz.

PTT internet sitesi üzerinden Kargo Sorgulama Nasıl Yapılmaktadır?

PTT gönderinizin nerede olduğunu PTT şubesine gitmeye gerek kalmadan, PTT resmi sitesinden kolaylıkla öğrenebilir; gönderinizin durumunu internet üzerinden takip edebilirsiniz. PTT resmi web sitesinin ana sayfasında yer alan gönderi takibi seçeneğini tıklayabilir, gönderi takibi sorgulama ekranına gönderi belgenizin üzerinde yer alan Barkod numarasını ve güvenlik kodunu yazarak, kargonuzun durumu ile ilgi bilgi edinebilirsiniz. Dilerseniz doğrudan gonderitakip.ptt.gov.tr adresinden aynı süreci izleyerek de kargonuzun durumunu sorgulatabilirsiniz.

E-devlet üzerinden Kargo Sorgulama Nasıl Yapılmaktadır?

PTT gönderinizin teslimatın hangi aşamasında olduğunu öğrenmenin bir diğer yolu ise e-devlet kapısı üzerinden gönderinizi takip etmektir.

https://www.turkiye.gov.tr/ptt-gonderi-takip adresindeki sorgulama motoruna gönderi belgenizin üzerinde yer alan barkod numaranızı yazıp, sorgulama butonunu tıklayarak gönderinizin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, e-devlet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan arama çubuğuna ‘PTT Kargo Takip’ yazabilir ve sorgulatma ekranına barkod numarasını girerek, gönderi sorgulatma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

PTT Müşteri Hizmetleri Üzerinden Kargo Sorgulamak Mümkün Mü?

PTT müşteri hizmetlerini arayarak telefonda kargonuzun durumu ile bilgi alabilirsiniz. 444 1 778 PTT müşteri hizmetlerini aradığınızda normal yurt içi arama tarifesi üzerinden ücretlendirileceksiniz. PTT müşteri hizmetleri servisinde işleminizi hızlı yoldan tamamlamak için size en uygun seçeneğe karşılık gelen rakamı tuşlamanız yeterli.

  • İngilizce iletişim için 9
  • Arapça iletişim için 2
  • Yurt içi kargo, kurye, yurtdışı koli ve Apg ile Turpex ile ilgili sorularınız için 2
  • Posta ve Telgraf Hizmetleri Gönderileri ile ilgili sorularınız için 2
  • PTT Hizmetleri ile ilgili bilgi edinmek için 8 rakamlarını tuşlayabilirsiniz.

PTT Kargo Uygulaması ile Cep Telefonunuzdan Kargonuzu Takip Edebilirsiniz

PTT kargonuzu cep telefonunuza yükleyeceğiniz PTT Kargo uygulaması ile de sorgulatmanız mümkün. Android ve İOS işletim sistemli bir cep telefonuna sahipseniz, dilerseniz PTT Kargo uygulamasını cep telefonunuza yükleyebilir ve kargonuzun alıcıya teslim sürecini telefonunuzdan da takip edebilirsiniz.

Kargonuzu Sorgulamak için PTT Şubelerine de Başvurabilirsiniz

Gönderinizi takip etmek için size en yakın PTT şubesine kargo gönderim numaranız ile giderek gönderinizin durumu ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Kargo gönderim numaranızı kaybetmeniz durumunda sadece T.C. kimlik numaranız ile de kargo takip işlemini gerçekleştirebilir; kargonuzun teslim sürecinin hangi aşamasında olduğunu öğrenebilirsiniz.

PTT Kargosunu Gönderim numarası olmadan İsimle Takip Etmek

Gönderim numarası olmaksızın PTT web sitesinde ya da e-devlet kapısı üzerinden PTT kargosunu gönderici ismi ile sorgulatmak mümkün değildir. İsimle gönderi izleme, ancak PTT çağrı merkezi ya da PTT şubesine başvurarak mümkün olmaktadır..

PTT Kargo ile Yurtdışına Gönderim

PTT her ülkeye kargo gönderme hizmeti sunmaktadır. Türkiye dışına kargo gönderimi müşterinin tercihine göre havayolu, karayolu ya da deniz yoluyla, IPS (Uluslararası Posta Sistemleri) programı üzerinden online bilgi alışverişi ile sağlanmaktadır. Kargonun hasarı, kaybı ya da tecavüzü(kapsamında azalma) söz konusu olduğunda Dünya Posta Birliği kararlarında belirtilen miktar uyarınca tazminat ödenmesi esastır.

PTT Yurt içi Gönderim Bedeli PTT Resmi Sitesi Üzerinden Nasıl Hesaplanmaktadır?

PTT yurt içi kargo ücretini mesafe, paketin büyüklüğü ya da ağırlığı gibi kriterler belirlemektedir. Yurt içi PTT Yurt içi Kargo ile gönderim yapmadan önce, kargo bedelini PTT resmi sitesi üzerinden hesaplayabilirsiniz.

PTT internet sayfasından ‘gönderi ücreti linki’ tıklayarak, yurt içi ya da yurt dışı gönderim seçeneklerinden size uygun olanı tercih edebilirsiniz. Kilo, en, boy ve yükseklik bilgilerini girdiğinizde kargonuzun kaç desi tuttuğu ekranın altında görülecektir. Bu aşamada, ek hizmetler seçeneğini seçtikten sonra özel hizmetler alanına giderek, alma haberli gönderi, ücretli alıcıdan tahsil, telefon ile teslim bilgisi, sigortalı kargo gönderimi, şubeden teslim alma seçeneklerinden size uygun olanı tercih ediniz. Özel hizmetlerin bir kısmı için ek ücret alındığını ve kargo gönderim ücretini arttırdığını göz önünde bulundurunuz.

PTT Yurt dışı Gönderim Bedeli PTT Resmi Sitesi Üzerinden Nasıl Hesaplanmaktadır?

Yurt dışına göndereceğiniz kolinin ücretini hesaplamak için PTT resmi sitesinden faydalanabilirsiniz. PTT sitesine girip ‘gönderi ücreti’ linkini tıklayın. Yurt dışı hizmetler/International Screens ekranında belirtilen gönderim seçeneklerinden size uyanı işaretledikten sonra gönderi yapılacak ülkeyi giriniz. Ülke seçiminin ardından yüzey(karayolları ve diğer ulaştırma seçenekleri) ile uçak seçeneklerinden birini tercih ediniz. Gönderinizin ağırlık, en, boy, yükseklik gibi bilgilerini de girdikten sonra ülke dışı gönderim tutarını öğrenebilirsiniz. Unutmayınız ki; PTT sitesi üzerinden hesapladığınız gönderi ücreti ortalama bir tutar olup, PTT şubesinde belirlenecek tutardan farklılık gösterebilmektedir.

Yurt Dışından Verilen Siparişin Kargo Sorgulaması Nasıl Yapılmaktadır?

Aliexpress ve benzeri Uzakdoğu e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmak ücretsiz ya da düşük kargo ücreti sayesinde giderek daha fazla popülerlik kazanmaktadır. Ülke dışı siparişlerin kargo takibi PTT kargo aracılığı ile yapılmaktadır.

Türkiye gümrüğüne gelene dek alışveriş yapılan e-ticaret firmasının çalıştığı kargo firmasının web sitesinden gönderi durumu takip edilebilir. Gönderi gümrükten geçtikten sonra PTT Kargoya ulaşmaktadır. Bu aşamada PTT internet sitesinin PTT Kargo Gönderi Sorgulama Hizmeti sayesinde yurtdışı siparişinizin nerede olduğunu sorgulatmak mümkündür.

PTT Kargo Teslim Süresi Nasıl Öğrenilir?

PTT gönderinizin teslim tarihini öğrenmek için PTT’nin gönderi teslim süresi sorgulama hizmetinden faydalanabilirsiniz. İşlemi gerçekleştirmek için PTT kargo sitesinden Gönderi Teslim Süresi sayfasını açarak PTT Kargo seçeneğini seçiniz. Gönderi yapacağınız şehir ile kargonuzun varacağı şehri işaretlemenizin ardından gönderinizin kaç gün içinde teslim edileceğini öğrenebilirsiniz.

PTT Kargo Hangi Saatler Arasında Hizmet Vermektedir?

PTT Kargo dağıtım saatleri PTT’nin çalışma saatleri ile aynıdır. PTT Kargo hafta içi saat 08.30 ile öğlen 17.30 arasında dağıtım yapmaktadır. 12.30 ile 13.30 saatleri arasında dağıtım işlemine ara verilmektedir. Öğle molası verilmeyen PTT şubelerinde ise dağıtım işlemi 16.30’a kadar sürmektedir.

Bazı PTT Kargo şubeleri Cumartesi günleri de hizmet vermektedir. Gönderim yapmak istediğiniz PTT şubesinin cumartesi günü dağıtım yapıp yapmadığını PTT internet sitesindeki En Yakın PTT uygulamasından sorgulatarak öğrenebilirsiniz.

PTT resmi ve dini bayram günlerinde kapalı olup; hizmet vermemektedir.

PTT’nin Müşteri Şikayetlerine Yaklaşımı

PTT, müşteri memnuniyetini esas almakta, müşterilerinin her türlü değerlendirme, şikayet, önerileri ve taleplerini çok önemsemektedir. Müşterilerinden gelen geribildirimler PTT’nin sunduğu hizmeti iyileştirecek ve geliştirecektir. PTT müşteri şikayetlerine cevabı her zaman müşteri memnuniyeti odaklı olmaktadır. PTT çözüm odaklı yaklaşımı ile müşterilerinin şikayetlerine hızlı ve objektiflik ilkesini koruyarak çözüm bulmaktadır. Müşteriden gelen her şikayet kayıt altına alınmakta ve müşteriye şikayet takip numarası verilmektedir. Müşteri, şikayet takip numarası ile şikayetinin çözüm sürecini https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/t?x=tnms adresinden takip edebilir. Şikayet sonuçlandığında müşteriye e-posta ya da telefon yoluyla bilgi verilmektedir.

PTT ile İlgili Şikayet, Öneri ve Talep İletim Kanalları Nelerdir?

Her türlü şikayet, öneri ve talebi belirtmek için farklı yollardan PTT Şirketi ile iletişime geçme imkanı bulunmaktadır.

PTT müşterileri,

  • 7 gün 24 saat 444 1 788 numaralı PTT Çağrı Merkezini arayarak,
  • ptt.gov.tr. adresinde bulunan ‘Bize Ulaşın’ formunu doldurarak,
  • Sosyal medya kullanıyorsanız, www.facebook.com/PTT.Kurumsal ve www.twitter.com/PTT.Kurumsal aracılığıyla,
  • http://alo.ptt.gov.tr adresinde canlı destek hattı ile bağlantıya geçerek,
  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin https://portal.cimer.gov.tr adresinden,
  • şikayet merkezlerine faks, telefon ya da posta yolu ile iletişime geçerek ya da PTT şubelerindeki öneri ve şikayet kutularına görüşlerinizi ileten bir not bırakarak, şikayette bulunabilir, öneri ve taleplerini paylaşabilirler.
  • İşitme ve konuşma engelli PTT müşterileri ise, PTT’nin “Engelli Dostu Numarası” olan 0312 309 59 13 SMS hattına mesaj gönderebilirler.

Kaynak: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP