DOLAR

32,3197

0.2%
EURO

35,1243

-0.03%
ALTIN(gr)

2.293,12

0,70%
BİST 100

%
PTT Kefilsiz Kredi Veriyor Başvuruları SMS İle Yapabileceksiniz
  • Finans 365
  • Gündem
  • PTT Kefilsiz Kredi Veriyor Başvuruları SMS İle Yapabileceksiniz

PTT Kefilsiz Kredi Veriyor Başvuruları SMS İle Yapabileceksiniz

Maddi olarak sıkışık olan vatandaşlara her kurumdan destek gelmeye devam ediyor. Bunlardan biri de PTT oldu. PTT kefilsiz kredi vermeye hazırlanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
PTT Kefilsiz Kredi Veriyor Başvuruları SMS İle Yapabileceksiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet vatandaşın maddi olarak sıkıntı yaşamaması için her kurumuyla irtibat halinde. Hibe destekleri, fatura ödemeleri derken kredi verilmesi için de PTT ile anlaşmaya gitti. Buna göre PTT 80 bin TL’ye kadar kredi desteği vermeye hazırlanıyor. Zor zamanlardan geçen vatandaşlar kefille ve teminat gösterme gibi yorucu işlemlerle uğraştırılmayacak. Gelir belgesini gösteren vatandaşların tümüne kredi verilmesi planlanıyor. PTT bu işlemi anlaşmalı bankalarla yapacağını açıkladı. Aktif Bank ile anlaşmaya vatan PTT kredi başvurularını kendi kurumlarında alacak. Ancak kredisi onaylanan vatandaşların paraları Aktif Bank üzerinde ödenecek. Kredi kampanyasından emeklilerin yararlanması öncelik. Emekli vatandaşlar kredi alırken bin bir zorlukla karşılaşıyor.

Aktif Bank Süreci Yönetecek

Özellikle gelir seviyesine takılan emekliler nereden kredi alacaklarını bilemiyor. Uzun zamandır bunun üzerinde çalışan devlet PTT ile anlaşarak emeklilerin de kredi alması için düğmeye bastı. Nüfus cüzdanı, gelir belgesi ve ikamet ettikleri evin en az 3 aylık faturalarını PTT ile ya da Aktif Banka getirerek başvuruda bulunan vatandaşlar kredi almaya hak kazanacak. Şubelere giderek kredi başvurusunda bulunmak yerine SMS ile de başvuruda bulunmak mümkün. Vatandaşların ilk etapta bu seçeneği değerlendirmesi isteniyor. 3050’ye gönderilecek TC kimlik numarası ile kredi başvurusunu yapabilirsiniz. SMS ile yapılan başvuruların hızlı şekilde değerlendirilip onay mesajının atılacağı belirtildi. Vatandaş onay mesajını kabul ederek karşı SMS attıklarında kredileri hesaplarına yatırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP