DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
PTT Ödeme Yapacağını Duyurdu Erkekler Ödemeden Men Edildi

PTT Ödeme Yapacağını Duyurdu Erkekler Ödemeden Men Edildi

Devletin anneler için verdiği destek ödemeleri hız kesmeden devam ederken yapılan açıklamalar her gün herkesi şaşırtır oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
PTT Ödeme Yapacağını Duyurdu Erkekler Ödemeden Men Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplamda 1300 TL’den fazla para alma seçeneği olan anneler bu ödemeyi sadece kendileri alabilecek. Başta eşleri olmak üzere yakın akrabalar dahi olsa ödeme alamayacak. Bu bağlamda anne dışında herkesin men edildiği ödemelerde farklı detaylarda söz konusu. Ödemeden yararlanmak için geçtiğimiz dönemlerde sadece Türk vatandaşı oma ve Türkiye Cumhuriyetinin vermiş olduğu kimlik kartını kullanma şartı aranıyordu. Ancak geçen her gün destek ödemelerine olan ihtiyaç artıyor. Bu yüzden devlet şartları esnetmeye karar verdi. Sadece TC kimlik kartı değil mavi kartı da kullanan kişilerin bu ödemeden yararlanması bekleniyor. Bunun da ölçüsü şu şekilde yapıldı. Aynı hane içinde karı kocanın ikisinin de Türk olması gerekir. Veya biri Türk’ken diğeri mavi kartlı olabilir. Veya ikisi de mavi kartlı olabilir. Annenin tek başına Türk vatandaşı olmasının yeterli olup olmayacağı konuşulmadı.

Ödemeler 1 Sene Devam Edecek

Açıklamalara devam eden devlet ödemelerin tutarları konusunda da açıklamalarda bulundu. Buna göre ilk çocuk için 300 TL verecek olan devlet ikinci çocuk için 400 TL ve diğer çocuklar için sabit 600 TL vereceğini duyurdu. Bundan dolayı 3’ten sonra doğacak olan çocuklar 600 TL alacaklar. Ödemelerin 1 sene boyunca devamlı verilmesi bekleniyor. 1 sene bittikten sonra ödeme kendiliğinden kesilmiş olacak. 2015 yılından sonra anne olan tüm kadınlar bu ödemeye başvurabilecek. Başvuruların yapılması için Nüfus Müdürlüklerine gidilecek. Ödemelerin aynı gün verilmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP