DOLAR

32,6029

0.38%
EURO

34,8331

0.27%
ALTIN(gr)

2.495,56

0,46%
BİST 100

%
PÜİS Başkanı Akaryakıtta Nasıl Tasarruf Edileceğini Açıkladı
  • Finans 365
  • Finans
  • PÜİS Başkanı Akaryakıtta Nasıl Tasarruf Edileceğini Açıkladı

PÜİS Başkanı Akaryakıtta Nasıl Tasarruf Edileceğini Açıkladı

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt tüketimini düşürmek için dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin önerilerde bulundu. PÜİS Başkanı İmran Okumuş, saatte 90 kilometre hızın ideal olduğunu açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
PÜİS Başkanı Akaryakıtta Nasıl Tasarruf Edileceğini Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, araçlarda akaryakıt tasarrufuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt tüketimini düşürmek için dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin önerilerde bulundu.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş yapmış olduğu açıklamasında, araçlarda akaryakıtı verimli ve tasarruflu kullanmak için bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

90 Kilometre Hız İdeal

PÜİS Başkanı İmran Okumuş, tüketimdeki optimum değerin yakalanması için saatte 90 kilometre hızın ideal olduğunu belirterek, sürücülerin araçlarını sabit bir hızda kullanması gerektiğini ve lastiklerin hava basıncının doğru ölçüde olduğunu kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.

Araç Bakımı Düzenli Olarak Yaptırılmalı

PÜİS Başkanı İmran Okumuş yapmış olduğu açıklamalarında, akaryakıt tüketiminin, konutlardaki doğalgaz ve elektrik faturası gibi bir harcama kalemine dönüştüğünü vurguladı. Okumuş, akaryakıt verimliliği için araç bakımının düzenli olarak yaptırılması gerektiği konusunda araç sahiplerini uyardı.

Türkiye’nin zengin petrol yatakları bulunmadığı için enerji kaynaklarını da ona göre kullanması gerektiğini vurgulayan Okumuş, Türkiye, petrol tüketiminin yaklaşık yüzde 7’sini yerli üretimden karşılandığını ve yüzde 93’ünün de ithal edildiğini kaydetti.

Ucuz Motorin Almayın

Araç sahiplerinin akaryakıt tüketiminde tasarruf sağlayabilmeleri için bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğini belirterek, özellikle ucuz motorin tabelalı istasyonlardan akaryakıt alınmaması gerektiğinin altını çizdi.

Sabit Hızda Kullanılmalı

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş akaryakıt tasarrufu için yapmış olduğu açıklamasında; “Sürücüler, ilk 5 kilometrede aracı yüksek hızda sürmemeli. Ani kalkışlarda motorun iç sürtünmeleri artacağından yanmamış yakıtın yanma odalarına gitmesi tüketimi ciddi oranda yükseltiyor. Tüketimdeki optimum değerin yakalanması için saatte 90 kilometre ideal bir hızdır. Sürücüler araçlarını sabit bir hızda kullanmalı ve lastiklerin hava basıncı doğru ölçüde olmalı” önerilerinde bulundu.

Okumuş, trafikte camların kapalı olması gerektiğini ve gereksiz klima kullanımından kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, araçlara aşırı yük yüklenmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP