DOLAR

32,4457

0.09%
EURO

34,4652

-0.1%
ALTIN(gr)

2.480,00

-0,11%
BİST 100

%
Red Yanıtı Alanlara Bir Fırsat Daha Başvurmak İçin Acele Edin
  • Finans 365
  • Gündem
  • Red Yanıtı Alanlara Bir Fırsat Daha Başvurmak İçin Acele Edin

Red Yanıtı Alanlara Bir Fırsat Daha Başvurmak İçin Acele Edin

10 bin TL ihtiyaç kredisi verecek olan 3 banka son duyuru ile vatandaşın yüzünü güldürdü. Buna göre Ziraat Bankası, Halk Bank ve Vakıf Bank 6 ay geri ödeme istemeden 10 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi verecek. Başvurular süresinde önceden olumsuz yanıt alan vatandaşların tekrar başvuru yapması isteniyor. Başvurular neticesinde tekrar incelemeye alınacağı belirtildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Red Yanıtı Alanlara Bir Fırsat Daha Başvurmak İçin Acele Edin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başvurular Yeniden Değerlendirilerek Paylaşılacak

Son dönemde vatandaşla paylaşılan temel ihtiyaç kredisi kampanyalarını arttı. Gerek pandemi koşulları gerek faiz oranlarını düşürülmesi ile bankalar vatandaşın yoğun talebiyle karşı karşıya. Son düzenleme ile beraber 10 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi verilecek ve 6 ay geri ödeme alınmayacak. Faiz oranları ise %0.49 olarak belirlenirken kredi verme standartlarında da esneme yaptı. İlk dönemde verilen krediler de haneye giren gelir 5 bin TL ve altı olarak belirlenmişti.

Yapılan düzenleme ile 5 bin TL ve altında geliri olan vatandaşlar içinde başvurusu onaylanmayan vatandaşlar tekrar incelemeye alınacak. Bu sayede krediden herkesin yararlanmasına olanak sağlanacak. Mecliste görüşüldükten sonra vatandaşa duyurusu yapılacak olan kredi desteğiyle beraber vatandaş temel ihtiyaçlarını tamamlayabilecek. Ayrıca ilk dönem yapılan başvuruların bazılar kısıtlı limite tabi tutulmuştu. 10 bin TL yerine 3 bin TL kredi ödemesinin yapılacağı belirtilmişti. Bunu da ortadan kaldıran bankalar başvuran vatandaşlara doğrudan 10 bin TL ödeme gerçekleştirilecek. Önceden reddedilen ya da 10 bin TL limitin altında kredi alan vatandaşların hemen başvuruda bulunması istendi. Meclisin kararından sonra bankalar kredi başvurularını başlatacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP