DOLAR

32,5892

0.34%
EURO

34,7758

0.09%
ALTIN(gr)

2.504,59

0,82%
BİST 100

%
Resmi Gazete Kararı İle Bazı Tütün Ürünlerinde ÖTV Oranı Artırıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Resmi Gazete Kararı İle Bazı Tütün Ürünlerinde ÖTV Oranı Artırıldı

Resmi Gazete Kararı İle Bazı Tütün Ürünlerinde ÖTV Oranı Artırıldı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında bazı tütün ürünlerinin ÖTV miktarlarının artırılmasına ilişkin karar yayımlandı. Detayların tamamını Finans365.com'da paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Resmi Gazete Kararı İle Bazı Tütün Ürünlerinde ÖTV Oranı Artırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 Ocak 2019 sayılı Resmi Gazete yayımlandı. Yayımlanan Resmi Gazete’de bazı tütün ürünlerinin ÖTV miktarlarının artırılmasına ilişkin karar yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karara dair detaylar şu şekilde,

BAZI TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÖTV MİKTARLARI ARTIRILDI

Resmi Gazete’de ”Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Oran ve Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar” başlığıyla yayımlanan kararda tütün ürünlerinden alınan ÖTV tutarı yüzde artırıldı.

Buna göre tütün içeren sigara başta olmak üzere, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaralar, diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler; “homojenize” veya yeniden tertip edilmiş tütün; tütün hülasa ve esansları ile enfiye ve çiğnemeye mahsus tütün ürünlerinde ÖTV oranı yüzde 63’ten yüzde 67’ye yükseltildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında ayrıca söz konusu tütün ürünlerinde asgari maktu vergi tutarı sıfırlanırken, maktu vergi tutarı 0,4200 lira ile aynı kaldı.

Resmi Gazete’de Yayımlanan Karar

Madde 1: Bu karar bazı mallara uygulanacak olan özel tüketim vergisi oran ve tutarların yeniden belirlenmesi amacıyla 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunun 12 maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 2: 4760 sayılı Kanuna ekli 3 sayılı listesinin 5 cetvelinde bulunan bazı malların vergi oranları ise asgari maktu ve maktu vergi oranları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP