DOLAR

32,4957

0.13%
EURO

34,7824

0.14%
ALTIN(gr)

2.489,99

1,14%
BİST 100

%
Resmi Gazetede de Yer Verildi! Hiç Çalışmayarak 1 662 TL Maaş Almak İsteyenler Toplansın
  • Finans 365
  • Finans
  • Resmi Gazetede de Yer Verildi! Hiç Çalışmayarak 1 662 TL Maaş Almak İsteyenler Toplansın

Resmi Gazetede de Yer Verildi! Hiç Çalışmayarak 1 662 TL Maaş Almak İsteyenler Toplansın

Ev hanımları ve bunların yanında hiç sigortalı olarak bir işte çalışmamış olanlar emekli olmayı istediklerinde yapmaları gerekli olan bazı işlemleri bulunuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Resmi Gazetede de Yer Verildi! Hiç Çalışmayarak 1 662 TL Maaş Almak İsteyenler Toplansın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsteğe bağlı olarak sigorta primlerini ödemekte olan vatandaşların sağlamaları gerekli olan koşul 18 yaşını tamamlamış olmakla birlikte herhangi bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmıyor olmak, malul, emekli, dul ve yaşlılık maaşları da almıyor olmak yer alıyor. İsteğe bağlı olarak sigorta başvurularını koşulları sağlamak şartı ile birlikte her an gerçekleştireceğinizle beraber sigortanızı kapattırma durumunu da aynı şekilde istediğiniz her an yapabilirsiniz. Sadece çıkış yaptığınız prim tutarlarını ödemeniz gerekecektir. İsteğe bağlı olarak ödenecek olan primler 5510 sayılı Kanununun 4. Maddesinin birinci fırkası gereğince bendine tabi olarak sigortalılık olarak değerlendirilmektedir.

Ev Kadınlarına Emeklilik Aylık Maaşlar Ve Ücretsiz Olarak Sağlık Hizmetlerinden Faydalanma Hakkı

Emekli olmak isteyen her vatandaş için koşullar sabittir. İster çalışma hayatında yer alsın isterlerse de çalışmasın emekli olmak isteyen kişiler SGK ya belli oranlarda prim ödemelerini gerçekleştirmek durumundalardır. Ayrıca emeklilik için de istenen yaşı doldurması gerekmektedir. Tüm bu şartları eğer aynı anda sağlıyorsa SGK kurumuna emeklilik başvurusunda bulunabilirler. 1 Ekim 2008 sonrasında isteğe bağlı olarak sigortalı olanlar 4B yani eski adlarıyla Bağkur statüleriyle değerlendirilmekteler. İlk isteğe bağlı başvuruda ikametgahınızın bulunmuş olduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine ve SGK merkezlerine başvurabilirsiniz. Kanunda ve yürürlükte olan mevzuatlara göre sigorta ödemeleri gerçekleştiren sigorta kodları şunlar olmaktadır;

İsteğe bağlı olarak bağkur (4B)

İsteğe bağlı olarak ek 5 tarım SGK

Ev kadınları için isteğe bağlı bağkur (4B)

Emekli sandıkları isteğe bağlı olarak ödeme sigortaları

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP