DOLAR

32,6012

0.38%
EURO

34,8074

0.2%
ALTIN(gr)

2.498,40

0,58%
BİST 100

%
Resmi Gazetede Yayınlanması Bekleniyor 6 Ay Geri Ödeme Olmayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Resmi Gazetede Yayınlanması Bekleniyor 6 Ay Geri Ödeme Olmayacak

Resmi Gazetede Yayınlanması Bekleniyor 6 Ay Geri Ödeme Olmayacak

Uygun faiz oranlarıyla kredi almanın hayal olduğu bugünlerde asıl icraati devlet gerçekleştirdi. Buna göre 10 bin TL kredi verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Resmi Gazetede Yayınlanması Bekleniyor 6 Ay Geri Ödeme Olmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazetede yayınlanması beklenen kredi kampanyası için yetkililerden açıklama geldi. Buna göre devlet vatandaşlara faizsiz kredi vermenin kapsamı genişletti. Uzun zamandı saha çalışması yapan devlet vatandaşların ana paradan çok faizli borcu ödemekte zorlandığını fark etti. Merkez Bankasını çağrısından sonra kendini toparlayan bankalar pandeminin etkisini azaltmasıyla beraber eski formlarına tekrardan geri döndü. Bundan dolayı vatandaşlar bütçelerine uygun kredi kampanyası bulamıyor. Devlet mağduriyetin devam etmemesi adına kendi hazinesinde vatandaşa kredi vereye hazırlanıyor. Verilecek kredi limiti herkes için aynı olmakla beraber 10 bin TL olarak planlandı. Verilecek 10 bin TL kredinin ödemesi ilk 6 ay alınmayacak. Bu bağlamda vatandaşların sıkıntı yaşamasına gerek kalmayacak. Özellikle iş yerlerini kapatan esnaf için inanılmaz bir fırsat olarak tarihe geçecek kredinin başvurularının ne zaman başlayacağı

da açıklanmadı.

36 Ay Vade Seçeneği Mevcut

Faizsiz olarak verilecek kredide vade seçeneği 36 aya kadar uzatıldı. Bu bağlamda vatandaşlar bütçelerine göre ödeme planı oluşturup kredilerini ödeyebilecek. 6 ay geri ödemenin olmaması 36 ay vade imkanına dahil edilmeyecek. Pandemiden dolayı iş yerlerini kapatan esnaflar içine farklı seçenekler kullanılacak. Bu seçenekleri içinde kredi imkanlarının da olması bekleniyor. Kredi imkanlarına ek olarak hibe destekleri ve kredi işlerini kuran esnaflar için de ödeme yapılması söz konusu. İşini daha önceden kuran ancak pandemi koşullarından dolayı yeniden kapatan esnafın işini tekrardan kurması için de destek sağlanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP