DOLAR

32,3281

0.23%
EURO

35,1678

0.09%
ALTIN(gr)

2.296,97

0,87%
BİST 100

%
Sadece Kimliğinizle Başvurun Anında Ödeme Alın Başvuru İçin Son Günler
  • Finans 365
  • Gündem
  • Sadece Kimliğinizle Başvurun Anında Ödeme Alın Başvuru İçin Son Günler

Sadece Kimliğinizle Başvurun Anında Ödeme Alın Başvuru İçin Son Günler

Pandemiyle birlikte milyonlarca vatandaşa destek ödemeleri devam ediyor. Evraklarla uğraşmak istemeyen vatandaşlara bir kolaylık daha sağlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Sadece Kimliğinizle Başvurun Anında Ödeme Alın Başvuru İçin Son Günler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönmemde devlet desteklerine ayrılan ödenekte artış yaşandı. Her kesimden vatandaşa ulaşmaya çalışan devlet ödemelerin bir yenisini daha ekliyor. Eşi vefat eden kadınlar için yapılacak ödemede birçok detay bulunuyor. Tek taraflı ödeme yapmayan devlet gerekliği gördüğü durumlarda farklı ödemeler de yapabiliyor. Özellikle barınma konusuna çok dikkat eden yetkililer ücretsiz tadilat işlerine bile girişebiliyor. Yapılan açılamalara göre ödemeler sadece eşi vefat eden kadınları kapsamayacak. Asker aileleri de devletin merceği altında. Muhtaç durumundaki asker aileleri de başvurdukları taktirde anında ödeme alacaklar. Başvuruların sıkı şekilde takip edilmesi gerekiyor. Başvurular kaçırıldığı taktirde ek süre verilmeyecek. Bu şekilde ödeme alan hane sayısı da açıklandı.

Başvurularda Kağıt İsrafına Son Verildi

Tüm başvuruların değerlendirildiği ve hızlı şekilde aksiyon alındığı ödemelerden 253 bin 639 hane faydalandı. Bu sayısının ilerleyen günlerde daha da artması bekleniyor. Korona virüs sonucu ekonomik ve ticari hayatta sıkışıklığa düşen vatandaşlara yapılan ödemeler adeta can suyu vazifesi görüyor. Başvurulardan önce kimlerin nasıl başvuru yapacağı belirleniyor. Şartları sağlayan vatandaşların banka hesaplarına ödemleri en kısa zamanda ulaştırılıyor. Devlet desteğini almak için talep oluşturan vatandaşların hanedeki kişi sayısına dikkat ediliyor. Kişi başına düşen 701 TL’nin altında ise destek ödemelerinden yararlanabiliyor. Başvuru esnasında fazla evrakla mücadele etmek istemeyen vatandaşa bir yenilik daha getirildi. TC kimlik numarasının okunabilir olduğu kimlik belgesi artık yeterli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP