Sadece Kimlik Bilgisiyle 18 Yaşında Olan Tüm Gençlere Kredi Verilecek
  • Finans 365
  • Kredi
  • Sadece Kimlik Bilgisiyle 18 Yaşında Olan Tüm Gençlere Kredi Verilecek

Sadece Kimlik Bilgisiyle 18 Yaşında Olan Tüm Gençlere Kredi Verilecek

18 ila 25 yaş arası gençler kredi alırken birtakım zorluklar yaşıyordu. Pandemiyle beraber bu zorluklar ortadan kaldırılarak kredi imkanı sağlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Sadece Kimlik Bilgisiyle 18 Yaşında Olan Tüm Gençlere Kredi Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Verilmesi planlanan kredide 1 yıl geri ödememe yapmama hakkı bulunuyor. Vatandaş krediyi aldıktan 1 sene sonra ödemeleri başlatacak. 15 bin TL’ye kadar kredi alabilen gençler için bazı şartlar da getirildi. Gençlere verilecek kredide en çok merak edilen konu faiz oranlarıydı. Yapılan açıklamaya göre kredilerde faiz uygulanmayacak. Faizsiz olacak krediler için başvuruların duyurulması bekleniyor. Ödemeler için esnek bir plan oluşturulması için çalışmalara devam ediyor. İstihdama yeni dahil olan gençlerin ekonomik gelişmelere daha kolay adapte olmaları sağlanacak. İşini kurmak için uğraşan gençler içinse farklı alternatiflerin de oluşturulduğu belirtildi. Başvuru esnasında 25 yaşında olunması yeterli olurken kredi verileceği esnada 26 yaşına gelinmesi sorun teşkil etmeyecek.

Başvurular Bankalara Yapılmayacak

Krediyi alacak olan gençlerin Türk vatandaşı olması gerekiyor ayrıca yaş sınırlarına da dikkat edilmelidir. Ayrıca Türkiye’de ikamet etme şartı aranırken ekonomik anlamda ihtiyaç sahibi olunmasına da dikkat edilecek. Üst sınır 15 bin TL olsa da 5 bin TL’ye kadar bu limit indirilebilir. Ödeme planı açısından hangi seçenek en kolay olacaksa vatandaşa o yol sunulmuş olacak. Kredi başvuruları bu defa bankalardan alınmayacak. Kredi işlemi devlet destekli olduğundan dolayı başvurular da kaymakamlık tarafından alınacak. Kaymakamlıkların iş yükü artmasın diye ek olarak sosyal yardımlaşma dernekleri de başvuru alacak. Yaş kriteri başvurular esnasında en çok dikkat edilen husus olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP