DOLAR

32,3131

0.19%
EURO

35,0821

-0.16%
ALTIN(gr)

2.277,91

0,03%
BİST 100

%
Bergamot Yağının Vücut Sağlığına Katkıları

Bergamot Yağının Vücut Sağlığına Katkıları

Bergamot yağı aktarlarda kolay bulunan şifalı bir bitki yağıdır. Sedefgiller ailesine mensuptur. Bergamot yağı birçok açıdan insan sağlığına katkı sağlar.  Bergamot yağı limon ile portakal karışımı bir bitkidir

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Bergamot Yağının Vücut Sağlığına Katkıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bergamot yağı aktarlarda kolay bulunan şifalı bir bitki yağıdır. Sedefgiller ailesine mensuptur. Bergamot yağı birçok açıdan insan sağlığına katkı sağlar. Bergamot yağı limon ile portakal karışımı bir bitkidir.

Bergamot yağı bergamat bitkisinin kabuklarından elde edilir. Güzel kokusu olan bergamat yağı esans yapımında kullanılır. Bergamot yağının olumsuz bir yan etkisi yoktur, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Her cilt türüne uygun olan bergamat yağından uzun süre kullanıldığı zaman etkili sonuç alınabilir.

Bergamat yağı vücutta oluşan kasılmaları önler. Sindirim sistemi sorunlarını giderir. Hafif düzey depresyon sorunu yaşayan kişileri sakinleştirir.

Ateş düşürücü özelliği olan bergamat yağı aroma terapisinde etkin biçimde kullanılır. Cildin canlı bir görünüm kazanmasını sağlar. Stres kaygı gibi durumlar yaşayanlar için iyi bir sakinleştiricidir. Bergamat yağı cilt hastalıkları tedavisinde kullanılır.

Cilt yağını alarak cildin gözeneklerini açılmasını sağlar. Sivilce oluşumunu önleyen bergamat yağı aynı zamanda romatizma ağrılarını dindirir. Metabolizmayı harekete geçiren bergamat yağı metabolizmanın hızlı ve düzenli çalışmasını sağlar. Vücudun baldır kısmında ortaya çıkan selüloit oluşumunu önler. Safrada safra sıvısını arttırır. Vücutta enzimlerin çalışmasına olumlu katkılar sağlar. Bergamat yağı vücuttaki yağ asitlerini dengeler.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP