DOLAR

32,3393

0.24%
EURO

35,1048

-0.16%
ALTIN(gr)

2.308,28

1,37%
BİST 100

%
Sebze, meyve, et ve tüm gıdalara oruç tutma zammı!

Sebze, meyve, et ve tüm gıdalara oruç tutma zammı!

Ramazan'a çok az bir süre kala her Ramazan olduğu gibi bu senede oruç tutacaklar daha fazla harcama yapmak zorunda kalacaklar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Sebze, meyve, et ve tüm gıdalara oruç tutma zammı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de her yıl Ramazan Bayramı’na kadar oruç zammı tüm sebze, meyve, şarküteri, et ürünlerine ve tüm gıda ürünlerine büyük oranlarda aksi iddia edilmesine rağmen bazı fiyat zamları fahiş olarak uygulanıyor.

”nasıl olsa satılacak” düşüncesi ile uygulanan bu zamlar oruç tutmayanlarında daha fazla maddi olarak bu ay harcama yapmasına neden olurken, bakanlık bu tür haksız fiyat artışlarını şikayet edilmesi için bir birim kurdu.

Bakanlığın uygulamasından veya Ticaret Bakanlığı numarasından arayarak haksız ürün fiyat artışları artık şikayet edilebiliyor.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, markalı ürünlerden vazgeçmeme ve herkesin markalı ürünlere ilgi göstermesini isterken, bu ekonomik zorlukta herkesin markalı ürünleri kullanması ve daha fazla verim alınacak ve daha fazla uzun süre markalı ürünlerin kullanılabilecek olduğunu açıkladı.

Altunbilek, “Tüketici bu ürünleri daha ucuz görüp bunlara kayiyor ama sonrasında daha çok zarara uğruyor. Bir diğer sorun ise bizim ürünlerimizle aynı ürün ambalajını bile yapıyorlar. Mesela bizim sattığımız sıvı yağ 5 kilo iken, onlar aynı ambalajda 4.5 kilo satıyor. Markalı ürün bu dönemde de vazgeçilmez olmalı. Fiyatlar geçen yıllara oranla yüksek ancak artık piyasa kendini dengeliyor. Ramazan süresince de daha normal fiyatlar bekliyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP