DOLAR

32,5326

-0.06%
EURO

34,9308

0.08%
ALTIN(gr)

2.437,40

0,31%
BİST 100

%
SED Ödemesi İçin Yeniden Başvuru Başladı Herkes Ekranlara Kilitlendi
  • Finans 365
  • Gündem
  • SED Ödemesi İçin Yeniden Başvuru Başladı Herkes Ekranlara Kilitlendi

SED Ödemesi İçin Yeniden Başvuru Başladı Herkes Ekranlara Kilitlendi

Yapılan açıklamaya göre devlet aile kurumunu ayakta tutmak adına yeni girişimlerde bulunuyor. Buna göre devlet SED ödemesinde bulunacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
SED Ödemesi İçin Yeniden Başvuru Başladı Herkes Ekranlara Kilitlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşların iş kolları salgın hastalıklar yüzünden git gide daraldı. Yaşanan bu durumdan mütevellit vatandaşlar kendi ihtiyaçlarını dahi karşılarken zorlanmaya başladı. Aile olarak yalayan kişiler için bu sıkıntılar katmerlenerek arttı. Temel ihtiyaçlar konusundasofrada tabak arttıkça mesuliyet de artmaya başladı. Özellikle çocukların çok olduğu evlerde bu durum daha da hissedilir olmaya başladı. Çocukların temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan aileler çocukların okul masraflarını asla karşılayacak gibi değiller. Devlet de bunun farkındaolarak eğitimleri devam eden çocuklara destek ödemesi yapmaya karar verdi. SED ödemeleri olarak geçen ödemenin psiko sosyal bir yönü de var. Bu bağlamda psikolojileribozuk olan çocuklar destek de alabilir.

Ödemeler Kapsamlı Yapılacak

Devletin bu projeyi aileleribirleştirme projesi olarak lanse etmesi de açıklandı. Buna göre aileler bakımlarını sağlayamadıkları çocukları Esirgeme Kurumu veya bakım evlerine vererek rahatlamayaçalışıyor. Ancak aile birarad iken güzel ve anlamlı olan bir kurum. Devlet de politikası olması üzere aileleri içten parçalamayan bir duruşa sahip. Bundan dolayı SED ödemelerine hız kazandıran devlet vatandaşların lehine karara alarak birkaç destek ödemesine daha hız kazandırdı. Bu ödemeler de aile ve çocuk temalı. SED ödemeleri lisans öğrencilerini de kapsayacak. Anasınıfı öğrencileri için 500 TL verecek olan devlet lisans öğrencileri için 821 TL vermeyi planlıyor. İlkokul için bu tutar 600 ortaöğretim içinse 750 TL olarak açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP