DOLAR

32,6045

0.38%
EURO

34,7732

0.01%
ALTIN(gr)

2.498,47

0,58%
BİST 100

%
Sektörün En Büyüğü, 65 Yıllık Dev Firma Konkordato İlan Etti
  • Finans 365
  • Finans
  • Sektörün En Büyüğü, 65 Yıllık Dev Firma Konkordato İlan Etti

Sektörün En Büyüğü, 65 Yıllık Dev Firma Konkordato İlan Etti

Türkiye'de konkordato haberlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Son konkordato haberi tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Türkiye'nin dev firması konkordato kervanına katıldı. İşte güncel konkordato haberleri.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Sektörün En Büyüğü, 65 Yıllık Dev Firma Konkordato İlan Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik kriz her geçen gün şirketleri vurmaya devam ediyor. Bir yandan hükümeti geliştirdiği yeni kalkınma ve kurtarma planları değerlendirilirken diğer yandan nakit yönetimi ve kar politikalarını iyi değerlendirmeyen firmalar iflas sürecine girmeye başladı. Bunun son örneği 65 yıllık şirketin konkordato talep etmesi oldu.

Balıkesir ve Türkiye’nin en büyük yem firmalarından ve 65 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Kula Yem konkordato ilan ettiğini duyurdu. Ulusal basında yer alan habere göre Kula Yem konkordato komseri atanmasıyla konkordato süreci başladı.

Bölgenin vergi rekortmeni olan ve uzun yıllar ekonomiye katma değer katan dev firma, konkordato talep etti. Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula’nın şirketi olan Kula Yem, bir çok çalışanın ekmek kapısı olmuştu. Şirketin konkordato talebi iş dünyası geniş yankılara sebep oldu. Şirketin iflas sürecini aşmak için konkordato talebinde bulunduğu göz önünde bulunsa da konkordatodan dönen şirket sayısı çok az sayıda olduğu için ekonomi dünyası tedirginleşti.

Şirket için üç aylık geçici mühlet kararı sonrası iki aylık ek sürede daha verilmiş ancak mahkeme bu sürenin ardından konkordato sürecini başlattı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP