DOLAR

32,5331

0.23%
EURO

34,7692

0.08%
ALTIN(gr)

2.492,90

1,26%
BİST 100

%
Sermaye Piyasa Kurulu Dolandırıcıların Takibinde!

Sermaye Piyasa Kurulu Dolandırıcıların Takibinde!

Borsaya ilgisi artan yatırımcıları gözlerine kestirerek yatırımcıları maniple etmeye çalışan ve buradan çıkar sağlayan dolandırıcıları gözlerine kestirerek engellemeye çalışan SPK, vatandaşları uyardı. Sermaye Piyasası Kurulu’nda başkanlık sürdüren Ali Fuat Taşkesenoğlu, dolandırılmaya karşı vatandaşları önemle uyardı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Sermaye Piyasa Kurulu Dolandırıcıların Takibinde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dijital Ortamlardan Dolandırıyorlar!

Sosyal medya üzerinden kendilerine güvenilir bir çizgi oluşturarak günümüz yatırımcılarını gözlerine kestiren dolandırıcılar, kişileri yanlış yollardan yatırımlar yapmaya iterek kazanç sağlıyor ve dolandırıcı yapıyorlar. Ali Fuat Başkesenoğlu, yaptığı açıklamayla, kişilerin şüphe uyandırıcı hesaplarla görüşme yapması halinde, direkt olarak gerekli bildirgeyi yapmaları ve suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini belirtti. SPK olarak bu tür dolandırıcılıklara göz açtırılmayacağını belirten Başkesenoğlu, yatırımcıların son derece dikkatli olması ve en ufak şüphede bildiri yapılması gerektiğini duyurdu. Özellikle yaşanılan son dönemlerde Borsa İstanbul’a yoğun ilgi bulunması ve dolandırıcıların bu durumu kendi faydaları haline dönüştürmesiyle artan dolandırıcık vakaları, gün geçmeden hızla devam ediyor. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan bu dolandırıcılıklar sonucu 42 kişi hakkında işlem yasağı getirildi. Dolandırıcılığa teşebbüs eden 42 kişi, yakalanmaları sonucunda işlem yasağı cezasına çarptırıldı.

Dudak Uçuklatan Ceza!

SPK tarafından yapılan denetimler ve gerçekleştirilen gözetimler sonrasında borsa piyasasında dolandırıcılık yaptığı tespit edilen tüm kişiler bilgi suiistimali ve diğer birtakım suçlar kapsamında idari para cezasına çarptırıldı. Sermaye Piyasası Kurulu başkanı tarafından yapılan açıklama sonrasında kişilerin ödediği para cezasıysa duyanların dudaklarını uçuklatacak cinsten oldu. Toplamda cezaya çarptırılan kişi sayısının 104 (gerçek ve tüzel kişiler), ödenen idari para cezasınınsa 80 milyon 599 bin 990 TL olduğu duyuruldu. Başkan Başkesenoğu, yatırımcıların çok dikkati olması konusunda yaptığı uyarıları, açıklaması sonrasında önemle tekrarladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP