DOLAR

32,4681

0.04%
EURO

34,8393

0.14%
ALTIN(gr)

2.479,13

0,70%
BİST 100

%
Servisçiler Merak İçinde: Kademeli Mesai Uygulaması Kimler İçin Geçerli Olacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Servisçiler Merak İçinde: Kademeli Mesai Uygulaması Kimler İçin Geçerli Olacak?

Servisçiler Merak İçinde: Kademeli Mesai Uygulaması Kimler İçin Geçerli Olacak?

İstanbul’da uygulanmaya başlanacak olan kademeli mesai tarifesi tekrar gündemde! Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta meydana gelen kabine toplantısının hemen arkasından yapmış olduğu açıklamalarda salgın döneminde vaka sayılarının artmasıyla toplu taşıma araçlarına ayakta yolcu alınmasının kısıtlandığını belirtmişti! Kademeli mesai kimler için geçerli olacak? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
Servisçiler Merak İçinde: Kademeli Mesai Uygulaması Kimler İçin Geçerli Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kademeli Mesai Uygulaması Nedir?

Türkiye’nin en yoğun nüfusuna sahip İstanbul’da mesai saatleri arasında toplu taşıma kullanımında yoğun bir artış olduğu gözlemlenmekteydi. Bu yoğunluğun asgari düzeye indirgenebilmesi adına, Cumhurbaşkanı nezdinde gerçekleştirilen kabine toplantısında alınan kararla toplu ulaşıma %50 kapasitenin üzerinde yolcu alımı yapılamayacağı belirtildi. Bu açıklamalar doğrultusunda kademeli mesai uygulamasına geçileceği de yapılan açıklamalar arasında yerini aldı!

Kademeli Mesai Uygulamasından Kimler Etkilenecek?

İstanbul valisi Ali Yerlikaya bu uygulama ile ilgili detayları önümüzde ki Cuma günü açıklayacağını belirterek, daha önce planlanan 4 grupta mesai uygulamasının gerçekleşebileceğini belirtti. Ayrıca kademeli mesai uygulaması sırasında servislerinde taşımada kullanılacağı ve bu uygulamada yerlerini alacağı daha önce belirtilmişti. İstanbul Taşımacılar Derneği Başkanı Turgay Gül, kademeli mesai uygulamasının senelerdir planladıkları ve uygulamaya geçirmek istedikleri bir proje olduğunu belirtmişti. Bu uygulamanın üzerinde 10 senedir çalıştıklarını belirten Gül, trafikte ki yoğunluğu azaltınca insanların daha mutlu bir hayatları olabileceğini savundu.

Servis Araçlarının Durumu Ne Olacak?

Toplu ulaşıma ek olarak toplu ulaşım için servis araçlarının da kullanılması yönünde esnaf odasının önerisini göz önünde bulunduran Gül;

“Bu nasıl olur tam olarak bilmiyoruz ama mart ayından bu yana çalışmayan okul servisçiliği yapan arkadaşlarımız var. Onları bir şekilde sisteme dahil etmeliyiz. Kamudan bir talep gelmesi halinde şu an 10 ila 15 bin araç sisteme dahil olabilir. Ancak bu kadar araca ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.” Dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP