DOLAR

32,3776

0.07%
EURO

35,0423

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,73

0,24%
BİST 100

%
Sessiz Sedasız Düzenlemeye Konan Paketten Vatandaşa 20 Bin TL Ödeme
  • Finans 365
  • Finans
  • Sessiz Sedasız Düzenlemeye Konan Paketten Vatandaşa 20 Bin TL Ödeme

Sessiz Sedasız Düzenlemeye Konan Paketten Vatandaşa 20 Bin TL Ödeme

Gündemin yoğun olması yeni duyurulan devlet desteklerini gölgede bulunuyor. Kimsenin bilmediği destek paketiyle vatandaşa 20 bin TL ödenecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Sessiz Sedasız Düzenlemeye Konan Paketten Vatandaşa 20 Bin TL Ödeme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet vatandaşın refahı için yaptığı ödemelerin periyotlarını artırmaya devam ediyor. Birçok ödemeye yeni dönemle beraber zam gelmeye başladı. Bazı ödemeler ise zamlı şekilde ödenmeye devam ediyor. Ancak yaşanan ekonomik belirsizlikle beraber vatandaş nakit ihtiyacına her geçen gün daha da ihtiyaç duyuyor. Bunun bilincinde olan devlet yeni bir çalışma ile birlikte herkese 20 bin TL ödeme yapmaya karar verdi. Başvuruların yakın tarihte başlayacağı belirtilirken kimlerin bu ödemeden faydalanacağı da konuşuldu. SGK’nın son dönemde emekliler için yaptığı çalışmalar gündemi hayli meşgul ettiğinden verilmesi planlanan destek ödemelerine dikkat çekilemiyordu. Bu duruma çözüm getirilecek her birimin kendi açıklamasını kendi yapacağı da belirtildi.

Emekli Olmak İsteyen Vatandaş İçin Son Şans

Edinilen bilgiye göre SGK ile bankaların anlaşması neticesinde vatandaşa düşük faizli krediverilebilecek. Ödeme koşullarının da vatandaşa göre ayarlanması dikkatlerden kaçmadı. 36 ay vade imkanı sunacak olan bankalar 20 bin TL’ye kadar kredi verebilecek. %1.60 oranında faizle işlem yapacak olan bankalar vatandaştan kefil ya da teminat istemeyecek. Başvuran herkese verilmesi planlanan kredi için diğer şartlarda açıklandı. Buna göre Ek 5 ve Ek 6 kapsamında prim borçları için başvuran vatandaşları kapsayacak. Emeklilik için birçok şartı yerine getiren ancak prim gün sayısı ödemelerinde tıkanan vatandaşlar kredi sayesinde emekli olabilecek. Vatandaşların emeklilik haklarından yararlanmak için önlerinde bir engel kalmamış olacak. Krediyi kamu bankalarından alabileceksiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP