SGK Borçlarında Son Durum Ne Olacak Beklenen Açıklama Geldi

SGK Borçlarında Son Durum Ne Olacak Beklenen Açıklama Geldi

SGK borcu olanherkesin gözü kulağı bu haberde. İşsizliğin pandemi dönemiyle beraber artmasıyla harekete geçen devlet vatandaşı her alanda rahatlatmaya çalışıyor. Habere göre ayın sonuna kadar başvuruda bulunanların borçlar yapılandırılacak. 31 Aralık son gün olarak tayin edilmiştir. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
SGK Borçlarında Son Durum Ne Olacak Beklenen Açıklama Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre bu tarihe kadar başvuru yapmayan yükümlünün borcu anlık ÜFE değerleri baz alınarak yeniden hesaplanacak. Hesaplamalar dahilinde ayrıca gecikme zammı ve başka cezalarda uygulanabilir.Tersi bir durum olarak borcun yaklaşık %90’nını 2 taksit olarak ödeyecekvatandaşın borcu %50 oranında silinebilir. Prim borçlarından doğan bu SGK borçları çeşitli şekillerde oluşabilir. Buna göre, sigorta primleri, genel sağlık sigortasıprimleri, işsizlik sigortası primleri, iş kazası, malullükten doğan borçlar, ödenmemiş fer’iler,asılları ödenmiş alacaklar gibi kalemler borçların oluşmasına sebep olabilir. Bu borçların başka neler olabileceği kapsamlı şekilde SGK sitesinde yer almaktadır.

Bulunduğunuz İdari Gruba Göre Başvuruları Gerçekleştirebilirsiniz

Sözü geçen yapılandırma yapılan açıklamalara göre, e sigorta başta olmak üzere kişinin kendisi ya da posta aracılığı ile başvuru gerçekleştirilmelidir. Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ya da Sosyal GüvenlikMerkezileri başvuru mercileriolarak belirlenmiştir. 4B grubunda olanlar ise E Devlet kapısından da bu başvuruyu gerçekleştirebilir. Genel sağlık sigortasıolanlar için başvuru şartı aranmıyor. Bu borca sahip olan kişiler her an SGK üzerindeyapılandırmayagidebilir. Borçların yapılandırılması ile vatandaş rahat bir nefes alacak. İş bulma durumunun da zorlaştığı bu dönemde borç ödeme yüküyle mağdur edilmeyecek olan vatandaşa kazancı kadar vergilendirme tarzı bir sistematiğe yönlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP