SGK Borçlarını İçin Kolaylık Sağlandı En Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

SGK Borçlarını İçin Kolaylık Sağlandı En Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

SGK borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için yni bir paket geliyor. Habere göre borcunu yapılandırmak için başvuran vatandaşların borçları belli oranlarda silinecek. Her başvurunun değerlendirileceği çalışmada bazı şartların da yerine getirilmesi bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
SGK Borçlarını İçin Kolaylık Sağlandı En Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu ayın sonuna kadar yapılacak başvuru sonrası yapılandırma adımları devreye girecek.

Yurtiçi ÜFE oranlarına göre yapılması planlanan düzenleme ile vatandaşın yükü hafifletilecek. Başvuru tarihi olarak 31 Aralık belirlendi. Bu tarihlere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen kurum tarihlerde hiçbir şekilde esneme olmayacağı belirlendi. En son ekonomik gelişmelerin ardından asitli takvimlerin çıkarıldığı biliniyor. Takvimler esnasında değişikliklerin olmaması gerekiyor. Başvurusu kabul edilen vatandaşlar eğer gecikme zammı ile cezaları peş peşe öderse borcun %90’nının silinmesi planlanıyor. Borç kapsamına giren kalemler ise sırasıyla açıklandı. Bu konuda kargaşaya mahal vermeyen kurum başvuruların da buna göre yapılmasını istedi.

Bilgisayar Başından da Başvuru Yapılabilir

Başvurular yüz yüze yapılacağı gibi online şekilde de gerçekleşebilecek. E sigorta kanalı ile gerçekleşecek online işlemler ile sıra bekleme derdi ortadan kalkacak. Pandemi şartlarıyla beraber hayatımıza giren sosyal mesafe de bu şekilde korunmuş olacak. İsteyen vatandaş posta yoluyla da başvuru yapma hakkına sahip olacak. 4B kapsamına giren bir vatandaş ise E Devlet üzerinden de başvuru oluşturabilecek. İlgili sitelerde bulunan SGİM veya SGM kanalıyla işlemleri sürdürebilir. Genel sağlık sigortası kapsam dışı bırakılmış. Başvuruya tabii olmayan bu borç SGK kanalıyla re ’sen yapılandırılmış olacak. Ancak sigorta primleri, iş kazasına dayalı borçlar, işsizlik sigorta primleri gibi kalemler başvuruya tabii.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP