SGK’ dan 3 Maaş Almak Mümkün!

SGK’ dan 3 Maaş Almak Mümkün!

Her maaş hakkımızı biliyor muyuz? SGK çatısı altında kendi emekli aylığını alırken, diğer hak edişleriniz de olabilir. Vefat eden eş üzerinden dul aylığı alan kadınlar, emekli sandığından emekli olan babasının maaşını da alabiliyor. Bu şekilde SGK’dan üç maaş alabilmek mümkün… İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
SGK’ dan 3 Maaş Almak Mümkün!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maaş birleştirme için hak kazanma nasıl olur?

Kendi çalışma dönemleri içinde emekliliğe hak kazanan kadınlar, kendi emekli aylıklarını alırken; eşi vefat ederse ayrıca dul aylığı da alabiliyor. Mevcut şartlarda babası Emekli Sandığı’na bağlı emekli olup, vefat etmişse; yetim maaşı da bağlatma hakkına sahip. Yeni düzenlemeler ile bu maaşların birleştirilmesi yapılıyor.

1 Ekim 2008 yılından sonra ödenmeye başlanan aylıklar için yapılan düzenlemeler şu şekildedir.

Malullük ve yaşlılık aylığı için hak kazanan emekliler için, hangi aylık tutarı yüksek ise o aylık bağlanır. Yaşlılık aylığı ile dul aylığı bağlanmışsa ikisi de tam ödenir

Anne – baba için ayrı kazanılan aylık mevcutsa; yüksek olan aylık tam, düşük olan aylık yarım ödenir

Birden fazla çocuğundan aylık almaya hak kazanan ebeveyne yapılacak ödemede yüksek olan aylık tam, düşük olan aylık yarım ödenir

Hem eşinden, hem ebeveynlerinden aylık alma hakkı olan kişi bunların içinde tercih yapabilir

Dul aylığı alırken evlenen ve ikinci kez dul kalan eş, iki eşinden kalan aylıklardan birini tercih edebilir. Eğer ki meslek hastalığı veya iş kazası sonucu vefat oluşmuşsa yüksek aylığın tamamı, düşük aylığın yarısı ödenir.

Dul ve yetim aylığı miras yoluyla geçen bir haktır. Herhangi bir borç yükünden dolayı miras ret edilmiş olsa bile, dul ve yetim aylıklarında reddi miras, aylık alınmasına engel teşkil etmez.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP