SGK Erken Emeklilik Müjdesini Verdi! 50 Yaşında Emekli Olmak Artık Mümkün!

SGK Erken Emeklilik Müjdesini Verdi! 50 Yaşında Emekli Olmak Artık Mümkün!

Devletin yeni yıpranma ücretleri ile artık erken emekli olmak mümkün. Vatandaş tarafından en çok merak edilen ve konulardan bir tanesi yıpranma payı oluyor. İşte emeklilik hakkında merak edilen her şey bu haberde..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
SGK Erken Emeklilik Müjdesini Verdi! 50 Yaşında Emekli Olmak Artık Mümkün!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıpranma payından yararlanmak için şartlar da belirlendi. Uzun bir süredir meclis gündeminde olan emeklilik için bir çok görüşmeler yapılmaya devam ediyor. Emekli olduktan sonra hala çalışmaya devam eden kişiler için bu durum haklı mı haksız mı diye tartışmalar devam ediyor. Erken emekli olmak neredeyse bir hayal olmaktan çıkmışken yeni gelen yasalarla artık kolay olacak gibi görünüyor. Bundan dolayı erken emekliye ayrılmak için birçok önemli konu ön planda. Özellikle ağır ve yıpratıcı işlerde çalışan vatandaşlar için hizmet süresi zammı diğer adı yıpranma payı olan hakla erken emekli olabilme fırsatı geliyor. Normal şartlarda yalnızca 18 meslek için yıpranma payı veriliyordu. Ancak yeni durumlar karşısında 45 adet iş için daha yıpranma payı verilecek. Yani günümüz şartlarında maden işçileri yıpranma payı göz önünde bulundurularak 43 yaşında emekli olma hakkına sahip olabilecekler. Peki, erken emekli olabilecek diğer meslek grupları hangileri?

Erken Emekliye Ayrılabilecek Meslek Grupları Hangileri?

Uzun zamandır emeklilikte yaşa takılan kişiler için emeklilik sorunları tartışılmaya devam ediyordu. Son günlerde yapılan haberler sonuncunda artık yıpranma payı sayesinde erken emekli olmak mümkün. Ağır ve yıpratıcı işlerde çalışan kişiler 43 yaşında erkenden emekli olma hakkına sahip olacaklar. Vatandaşlar bu sayede zaten zor olan çalışma hayatlarının haklarına erkenden kavuşabilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP