DOLAR

32,3476

0.29%
EURO

35,1347

-0.02%
ALTIN(gr)

2.309,72

1,43%
BİST 100

%
SGK Ödeme Planını Değiştirdi Günlük Ödemeler Son Buldu
  • Finans 365
  • Finans
  • SGK Ödeme Planını Değiştirdi Günlük Ödemeler Son Buldu

SGK Ödeme Planını Değiştirdi Günlük Ödemeler Son Buldu

Yapılan açıklamaya göre SGK ve İŞKUR orak bir çalışamaya imza attı. Ancak ödemeler artık günlük yapılamayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
SGK Ödeme Planını Değiştirdi Günlük Ödemeler Son Buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR daha önceden devlet ile ortak iş birliğine giderek vatandaşlara meslek edindirme kurları açmıştı. Açılan bu kurslar o kadar ilgi gördü ki İŞKUR bu kursları SGK ile devam ettirmek istedi. Bundan böyle ödemelerin aylık yapılması ve sosyal güvencenin SGK tarafından idare edilmesi noktasında mutabakata varıldı. Bu sayede vatandaş kurs alımından itibaren düzenli karılım sağlarsa ve derslerin işleyişinde sıkıntı çıkarmazsa SGK tarafında da desteklenecek. Vatandaşın devletten destek almamasının uzun sürelere paylaştırılması genelde sıkıntılı bir durum olarak gözüküyor. Devlet bu duruma el atarak kişilere hem meslek öğretecek hem de desteklere devam edecek. İlerleyen dönemlerde kurslar bittikten sonra vatandaş derse aldıkları mesleklerde istihdama katılarak devlet desteklerini sonlandırmış olacak.

Devlet Veri Elde Edecek

Devlet desteklerinin geri ödemesi olamayacak ancak vatandaşın istihdama katılıp ülke ekonomisine omuz veresiyle beraber bu desteklerin geri dönüşü sağlanmış olacak. Vatandaşın bu şekilde yüreklendiren İŞKUR ve SGK iş gücü ve istihdam alanında da çeşitli veriler çıkarmış olacak. Veriler ışığında meslek edindirme kurları tekrar güncellenerek kendi içinde çeşitli yüzdeliklere ayrılmış olacak. Bu yüzdelikler içinde daha çok tercih edilen meslek grupları biraz daha geriye çekilerek ülke ekonomisi için gerekli olan mesleklerin ve tercih edilmeyen mesleklerin ön plana çıkarılası ve bu meslekler için daha fazla ödeme yapılmasını sağlanmış olacak. Ayrıca yüzdelik dilim içinde Kadınların ve erkeklerin oranları da belirlenmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP